Pedro Sánchez al Congrés dels Diputats el 21 de març de 2023
POLÍTICA

Pedro Sánchez defensa la llei que ha permès a violadors sortir de la presó

Ja són 117 els agressors sexuals que ja no són presos gràcies a la norma impulsada per Sánchez, Yolanda Díaz i Irene Montero

Si una cosa va quedar clara en el debat a tres de Televisió Espanyola és que la qüestió del feminisme s'ha convertit en un dels punts febles de l'encara govern. Tot i vanagloriar-se de ser els més feministes de tots, els fets parlen per si sols. Fins i tot Abascal va posar en un compromís Yolanda Díaz i Pedro Sánchez quan es va tocar aquest tema.

De fet, Sumar ha vist com una part destacada del moviment feminista els criticava per les seves posicions recents. La 'Llei Trans' i la 'Llei del Només sí és sí' són una pedra a la sabata per al partit de Yolanda Díaz. Només cal veure la guerra que van tenir amb Podemos perquè la vicepresidenta volia apartar Irene Montero del seu nou projecte. La ministra d'Igualtat va ser la impulsora d'aquestes normatives i fins i tot des del seu propi espai polític van considerar que la seva figura restava més que no pas sumava.

A l'últim recompte facilitat pel Consell General del Poder Judicial, a dia 1 de juliol, fins a 1.155 agressors sexuals s'han beneficiat de la 'Llei Només sí és sí'. I de tots ells, 117 són violadors que han pogut sortir de la presó gràcies a aquesta llei “feminista” d'Irene Montero, Yolanda Díaz i Pedro Sánchez.

Irene Montero no anirà a les llistes de Sumar-Podemos

Pedro Sánchez la defensa

Però el líder del PSOE no va tenir cap objecció a mostrar-se satisfet per l'aprovació d'aquesta norma que beneficia els agressors sexuals. “La 'Llei del Només sí és sí' és una bona llei”, es va atrevir a dir en el debat de Televisió Espanyola. I ho va fer sense immutar-se. Santiago Abascal va intentar aturar-li els peus amb un “com s'atreveix?”.

Tot i això, Pedro Sánchez va desviar ràpidament l'atenció parlant del salari mínim o de les pensions. Estava clar que al candidat socialista no li convenia aprofundir gaire en la qüestió.

I és que va ser evident que ni ell ni Yolanda Díaz van estar còmodes parlant de feminisme. La seva incomoditat va arribar fins al punt que cap dels dos va saber contestar una pregunta senzilla que els va fer el líder de VOX: “Què és ser una dona?”

➡️ Política

Més notícies: