Primer pla de Yolanda Díaz seriosa
POLÍTICA

Yolanda Díaz vol legalitzar 500.000 immigrants il·legals a Espanya

El repte migratori enfronta Vox amb els partits del Govern de coalició en el debat a tres

El debat a tres d'ahir a la nit a TVE, d'altra banda insuls, va tenir algun moment interessant. La immigració es va colar al bloc de drets socials i va enfrontar dues solucions molt diferents. Abascal va acusar l'esquerra de trucar a la immigració irregular, i Yolanda Díaz va respondre amb una proposta sorprenent.

La candidata de Sumar es va mostrar en contra de les devolucions en calent i va proposar reformar la Llei d'Estrangeria. Segons Yolanda Díaz, cal “regularitzar les 500.000 persones irregulars que tenim a Espanya perquè tinguin drets, perquè puguin treballar amb dignitat i viure millor”.

Abascal carrega contra PSOE-Sumar

El candidat de Vox va carregar durament contra les polítiques migratòries del Govern de coalició. Va acusar el PSOE i Sumar de “fer crides a la immigració il·legal i fer a la gent jugar-se la vida al mar i perdre-la”. Per a Abascal, la immigració il·legal està “degradant els barris” i portant “més inseguretat”.

Santiago Abascal i Yolanda Díaz al debat del 19 de juliol de 2023

Santiago Abascal ha proposat consultar la població espanyola sobre les deportacions d'il·legals i d'immigrants que cometin delictes greus o de manera reiterada. Al minut d'or ha reivindicat la seva formació com el partit de l'ordre i la seguretat.

Pedro Sánchez treu pit

Per part seva, el president del Govern, Pedro Sánchez, ha defensat que la ruta espanyola ha estat on més ha baixat l'entrada d'il·legals. "La immigració irregular va baixar un 25% gràcies a una política de col·laboració entre països d´entrada, trànsit i origen". Ho va contraposar així a la Itàlia de Giorgia Meloni, on la immigració irregular “no ha baixat”.

DEBATE - 23J: RESUMEN con los MEJORES MOMENTOS de ABASCAL (VOX), DÍAZ (SUMAR) y SÁNCHEZ (PSOE)| RTVE

Sánchez va acusar Abascal de voler reproduir el model de seguretat de Donald Trump, “amb dotze vegades més homicidis que a Espanya”. Per contra, ha defensat la recuperació de 13.000 policies i guàrdies civils durant el govern de coalició.

Sumar: la seva proposta sobre immigració

Sumar porta al programa electoral l'establiment de quotes de participació d'immigrants i refugiats en institucions públiques i empreses. Advoquen per reformar la llei perquè els que intenten creuar irregularment la frontera de Ceuta i Melilla no puguin ser retornats. I proposen regularitzacions extraordinàries periòdiques fins que no s'implementi una legislació en aquest sentit.

Vox, en canvi, proposa “un bloqueig naval que protegeixi les nostres costes de l'arribada massiva d'immigrants il·legals”. També porta al seu programa “la immediata expulsió de tots els immigrants que accedeixin il·legalment al nostre país”. I en contra de la proposta de Sumar, afirma que “els que entrin de forma irregular mai no podran ser legalitzats”.

➡️ Política

Més notícies: