Muntatge amb diversos passatgers pujant al tren i un primer pla de Pedro Sánchez
POLÍTICA

Pedro Sánchez anuncia transport públic gratuït a partir del gener, però no per a tots

El president en funcions ha avançat una sèrie de mesures que pensa prendre quan sigui investit


Pedro Sánchez vol començar amb un pas endavant la seva pròxima legislatura. I això es tradueix en més despesa pública, perquè sembla que amb el deute actual no n'hi ha prou. A la sessió d'investidura ha avançat que una de les seves mesures estrelles serà la gratuïtat del transport públic a partir de l'1 de gener.

No obstant això, no se'n podran beneficiar tots els ciutadans. Només estarà a l'abast dels menors i els aturats. Però no va ser l'única novetat que va anunciar. També va avançar que estendrà fins al juny del 2024 la disminució de l'IVA dels aliments essencials.

Una gran pujada d'impostos per sostenir la despesa

A més, en el discurs va assegurar que elevarà de 30.000 a 38.000 euros el llindar màxim de renda per demanar ajudes al pagament d'hipoteques. Però tot això amaga lletra petita. I és que entre els seus plans s'hi inclou una pujada d'impostos, com l'IRPF, l'impost de societats i els tributs a les grans fortunes.

En qualsevol cas, en la seva intervenció, Pedro Sánchez va voler treure pit de la bona gestió. "El nostre país té una de les inflacions més baixes d'Europa, però això no vol dir que el problema hagi passat", va apuntar.

El seu gran objectiu passa per "assolir la plena ocupació", aconseguint una "cultura laboral" diferent del que estem acostumats. Pretén que Espanya "sigui un d'aquells països en què la gent treballa per viure i no viu per treballar". Cosa que confirma amb la reducció de jornada laboral que pretenen implantar de 37,5 hores.

Apuntant els més joves

Planteja que les empreses "potenciïn el teletreball sempre que sigui possible". A més, el president de l'executiu en funcions revela que es duran a terme reformes per millorar la productivitat del país.

El president del Gobierno en funcions va enumerar altres dels compromisos que apareixen a l'acord de coalició amb Sumar. Entre ells hi ha la revaloració de les pensions amb l'IPC o la reducció de les llistes d'espera sanitàries. També va anunciar la intenció de treballar perquè es reconegui l'Estat Palestí i un Pacte d'Estat amb les persones LGTBI.

Pedro Sánchez va comunicar que "donarem suport als joves". La intenció és "augmentar el bo per al lloguer, crearem una línia d'avals i continuarem fomentant els 183.000 habitatges públics ja anunciats".

També va tenir bones notícies per a les famílies. Va prometre l'adopció de mesures per afavorir la igualtat de les dones a l'àmbit laboral. A més, elevarà a 20 setmanes el permís de paternitat i maternitat.

➡️ Política

Més notícies: