Pedro Sánchez al Congrés dels Diputats el 21 de març de 2023
POLÍTICA

Les propostes de Pedro Sánchez en el seu primer discurs: atacar el PP i Vox

El futur president del govern passa a l'atac amb durs retrets a l'oposició


Aquest dimecres i dijous, Pedro Sánchez se sotmet a la sessió que l'ha d'investir com a nou president del govern. El líder del PSOE, amb els vots assegurats de Frankenstein 2 (Sumar, ERC, Bildu, Junts, PNB, BNG i Coalició Canària), exposava des d'avui el seu projecte per governar Espanya els propers quatre anys. Però els primers instants del seu discurs no ha estat, ni de bon tros, per proposar, sinó per atacar l'oposició.

Pedro Sánchez ha destinat gairebé una hora de la seva intervenció per llançar retrets al PP, a Vox i als seus respectius líders, Alberto Núñez Feijóo i Santiago Abascal. La paraula “ultradreta” ha estat una de les més utilitzades pel líder socialista. L'expressió “dreta reaccionària” també ha estat recurrentment utilitzada. En línies generals, Sánchez no ha escatimat temps a l'hora d'intentar desacreditar els seus rivals polítics des de la tribuna del Congrés.

El futur president del govern ha retret al PP els seus pactes amb Vox a municipis, diputacions i autonomies. Però és que, a més, ha començat a recordar diverses polítiques que duen a terme les coalicions entre populars i el partit d'Abascal. Carrils bici, beques menjador i pujades de sou en són només uns exemples. Oblidant-se, això sí, que també hi ha administracions socialistes que estan aprovant mesures semblants a aquestes.

EN DIRECTO: Empieza la investidura de Pedro Sánchez.

Pedro Sánchez, com ja va fer durant la campanya, s'ha presentat com a alternativa a tot allò que ha criticat de PP i Vox. De fet, la por a allò que l'esquerra anomena “extrema dreta” és el que li ha permès sumar la fràgil majoria de la que gaudeix actualment al Congrés dels Diputats. Una majoria que, malgrat les paraules, no és tan progressista com ha reivindicat. I és que, al llarg de la legislatura, haurà de convèncer partits com el PNB, Junts o Coalició Canària, que només defensen polítiques progressistes en algunes qüestions.

Després de criticar durament els seus rivals polítics en una mica menys de 45 minuts, Pedro Sánchez ja ha tret pit de les polítiques que el govern de coalició ha impulsat els últims quatre anys. Això sí, sense tocar temes polèmics de l'última legislatura, com l'aprovació de la Llei Només sí que és sí o la Llei Trans. Però fins i tot a la part en què ha anat presentant propostes, el líder del PSOE ha seguit atacant els seus rivals.

➡️ Política

Més notícies: