Muntatge de Quim Torra seriós i Carles Puigdemont
POLÍTICA

Quim Torra ataca durament Carles Puigdemont

L'expresident s'ha mostrat molt crític amb la llei d'amnistia pactada entre PSOE i Junts


L'expresident de la Generalitat, Quim Torra, ha carregat els pactes polítics entre el PSOE, Junts i ERC. Per a l'expresident, l'amnistia no és una victòria per a l'independentisme, sinó una “esmena al procés”.

En un comunicat a través de les xarxes socials, Torra s'ha mostrat crític amb Puigdemont i l'acord amb Sánchez. Torra assegura que la via que proposen aquests pactes és la d'un referèndum de consulta acordat amb l'estat.

L'expresident ha assegurat que el procés que es va iniciar el 2015 i el pacte signat entre socialistes i independentistes, “no proposen el mateix”. I és que el 2015, el principal punt dels independentistes era “deixar enrere la Constitució espanyola”.

Per Torra, “no s'hauria d'arrencar cap diàleg ni negociació que des d'un inici se situï als límits de la Constitució espanyola”.

Al comunicat, Torra comenta que l'única via per a l'independentisme és “la vida democràtica i unilateral, segons la doctrina internacional”.

Quim Torra no confia a la llei d'amnistia de Sánchez i Puigdemont

Quim Torra es mostra molt crític amb el pacte de Govern que ha signat Carles Puigdemont amb Pedro Sánchez. Tant és així que dubta fins i tot del recorregut que tindrà la llei d'amnistia, així com les taules de diàleg i els pactes. “El temps dirà”, expressava.

Primer pla de Quim Torra amb cara de circumstàncies

I és que l'expresident ha fet una crida a la reflexió. “Cal plantejar la qüestió, políticament parlant: Era això el que preteníem?”.

Així i tot, Torra s'ha alegrat per totes les persones que en puguin sortir beneficiades amb la llei d'amnistia. “Tanta gent de bona fe que s'hi ha implicat i ho ha arriscat tot. Vull recalcar que m'alegro de tot cor per ells”, escrivia.

“Sempre estarem en deute amb les persones que van confiar que la via unilateral per a la llibertat de Catalunya no tenia marxa enrere”, assegurava Torra.

➡️ Política

Més notícies: