Primer pla de Sílvia Orriols somrient i mirant a càmera a la plaça de l'ajuntament de Ripoll
POLÍTICA

Joves afins a Junts volen il·legalitzar Aliança Catalana

Després d'aplaudir l'intent d'assassinat de Vidal-Quadras, ara demanen la il·legalització del partit de Sílvia Orriols

"El nazisme no té cabuda en una democràcia". Amb aquestes paraules, l'entitat juvenil Joves Junts – propera a l'espai de Junts – ha demanat a través del seu perfil de X la il·legalització d'Aliança Catalana.

Es tracta del mateix grup que fa poc va protagonitzar una polèmica en celebrar l'intent d'assassinat a Alejo Vidal-Quadras. “Aquest és el camí per destruir el feixisme! Tornen aquelles èpoques on 'caçar' aquesta xusma és un deure”, van dir.

Joves Junts i la seva relació amb el partit

En aquesta ocasió, Joves Junts ha compartit un missatge a X en què es dirigeixen directament a l'alcaldessa de Ripoll. “Fes moltes pena, Sílvia Orriols. Al feixisme se'l destrueix, el vostre camí és la il·legalització, és l'únic que enteneu”.

Tuit de Joves Junts contra Sílvia Orriols

Aquesta organització juvenil té una relació particular amb el partit. Oficialment, no formen part ni de l'aparell ni de les joventuts, que estan representades per Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC). De fet, fa uns quants mesos, el partit es va voler desvincular al màxim d'aquest grup després que celebressin l'intent d'assassinat a Vidal-Quadras.

Però, més enllà de no tenir vinculació orgànica amb el partit, la veritat és que es tracta d'una entitat molt propera al partit. De fet, la va fundar la neboda de l'exconseller Rull, Mariona Rull. L'objectiu era disputar a la JNC el lideratge de les joventuts.

Un cop d'ull a les seves xarxes socials mostra una activitat força crítica amb ERC, el PSC i la CUP, així com retuits de Junts. D'altra banda, el discurs sembla una barreja d'antifeixisme, progressisme, simpaties per Laura Borràs i crítiques a la resta de partits processistes.

Recentment, han afegit a la seva activitat el marcatge en xarxes a Aliança Catalana, que a efectes pràctics es presenta com a competència electoral de Junts. En la seva majoria, els usuaris han respost amb incredulitat a aquesta publicació demanant la il·legalització d'AC.

➡️ Política

Més notícies: