Muntatge d'Alba i Núria Vergés amb Tània Verge

POLÍTICA

Núria, la germana d'Alba Vergés que cobra 90.000 € com a Directora General de Cures

La germana de la vicepresidenta del Parlament treballa al Departament d'Igualtat 'impulsant polítiques d'organització del temps' entre altres coses

Després dels pactes per formar Govern, la germana de la vicepresidenta del Parlament va accedir a un càrrec que exerceix al Departament de la consellera Verge. Per la seva feina, percep prop de 90.000 euros i el directori de la Generalitat ofereix informació sobre la seva activitat.

Les germanes Vergés: prop de 200.000 euros anuals

Directora general de Cures, Organització del Temps i Equitat en els Treballs. Aquest és el càrrec que té Núria Vergés, germana de l'exconsellera de Sanitat i vicepresidenta actual del Parlament, Alba Vergés. I la veritat és que aquest càrrec no està mal retribuït: 90.000 euros anuals.

Va ser nomenada el 2021 i és un altre exemple de nomenament per proximitat, vincles familiars i coneixements de temàtiques de gènere. La seva germana, Alba Vergés, vicepresidenta del Parlament i exconsellera de Sanitat, també rep un generós salari. Al voltant de 100.000 euros, dietes i despeses a part.

El càrrec de la germana Núria està adscrit al Departament d'Igualtat i Feminisme de la consellera Verge. Com diu el seu perfil de X, Núria Vergés és “doctora i professora de sociologia” a la UB, a més de “feminista”.

Organitzar les polítiques del temps

Segons la seva entrada al directori de la Generalitat, ha realitzat 198 reunions, de les quals 117 són amb "grups d'interès". L'última reunió va ser l'octubre de l'any passat. Així mateix, ha fet un viatge, ha rebut una invitació i ha rebut set obsequis entre els quals hi ha diversos llibres i dos “plats decoratius”.

D'altra banda, les funcions del càrrec també apareixen a la web oficial de la Generalitat. Els punts estan llistats alfabèticament i la feina de Núria Vergés arriba fins a la lletra 'l'. O sigui, 12 punts. No són punts gaire concrets o que revelin una activitat precisa. La majoria es mouen en l'àmbit de la igualtat de gènere i l'ús del temps. Així mateix, tampoc no es donen detalls sobre a quins criteris respon l'ordenació d'aquestes funcions.

Sigui com sigui, alguns exemples són “Definir i dissenyar eines formatives i metodologies sobre l'equitat de gènere i la igualtat d'oportunitats a la feina remunerada”. O també “Impulsar polítiques d'organització del temps i reforma horària que permetin la conciliació de la vida personal, familiar, laboral, comunitària, associativa i de ciutadania”.

Segons les explicacions, sembla que la seva tasca consisteix a coordinar les diverses polítiques d'igualtat que surten del Departament i que s'apliquen a altres departaments. Per fer aquesta tasca, el seu CV indica que, amb 24 anys, va treballar un any o menys com a “logística comercial” en una empresa privada abans d'iniciar una carrera acadèmica de 20 anys per acabar especialitzant-se en qüestions de gènere. A l'apartat "Altra informació addicional” s'afegeix que “ha participat i col·laborat amb diverses entitats i col·lectius feministes i per la transformació social”.