Pablo Iglesias en un acte electoral de Podem a Palma aquest 2023
POLÍTICA

Pablo Iglesias dona la raó al PP

El fundador de Podem carrega durament contra el socialista Óscar Puente

El PSOE va sorprendre dimarts a la tarda al Congrés dels Diputats. Alberto Núñez Feijóo defensava la seva investidura i el dubte era saber si Pedro Sánchez li replicaria o ho faria un altre pes pesant socialista. Doncs ni una cosa ni una altra. Va ser Óscar Puente, exalcalde de Valladolid qui va baixar des de la darrera bancada de Congrés per respondre al PP.

Pedro Sánchez sempre té sorpreses preparades. Va decidir que Alberto Núñez Feijóo, guanyador de les eleccions, no mereixia la seva atenció ni el seu respecte i va mantenir en silenci la seva aposta per Puente. Ningú més enllà del seu estret cercle ho sabia, ni tan sols Yolanda Díaz, la seva sòcia al Gobierno, que es va quedar a quadres. I és que l'elecció d'Óscar Puente no és casual.

Els socialistes saben que l'amnistia i les concessions als independentistes els portarà conseqüències dins del partit i amb part del seu electorat. Dependre de Puigdemont no és agradable ni fàcil d'explicar. La figura d'Óscar Puente buscava treure del debat aquests punts i centrar l'atenció en la confrontació, l'acritud. Puente ja va ser degradat pel PSOE per les seves formes, pel to i per unes maneres que disten de les necessàries per al debat polític.

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, i la presidenta del Congrés, Francina Armengol, es donen la mà durant la Sessió Constitutiva de la XV Legislatura al Congrés dels Diputats

Però aquest dimarts Pedro Sánchez el va rescatar. Perquè necessitava el to xulesc, treure Feijóo d'un debat pausat i respectuós per evitar la foto entre el PSOE i Waterloo. I en certa manera ho va aconseguir. Va demostrar que no li importa gaire el respecte i que tot val en política, però a hores d'ara això ja és igual.

De fet, el discurs d'Óscar Puente no va agradar a ningú i va enfadar gairebé tothom. No només a la dreta, menyspreada per Pedro Sánchez. També a l'esquerra, avergonyida del que va veure i escoltar. Li va posar paraules Yolanda Díaz, que va criticar Puente sense voler anomenar-lo:

Pablo Iglesias, fundador de Podem, va ser molt més directe: "El PSOE aposta per Óscar Puente, el seu perfil més agressiu i incorrecte (de vegades és obertament una macarra) per respondre Feijóo… És clar que aquests perfils funcionen en aquests debats. I més encara si la progressia mediàtica no els ataca i no els acusa de crispar i fer soroll”.

Curiós va ser això de dir 'macarra' a Puente. Fins i tot la periodista Rosa Villacastín s'en va adonar i li va respondre a Twitter: "Pablo, Pablo que tu cridis macarra Óscar Puente, és molt fort".

La veritat és que Sumar i Pablo Iglesias van donar la raó al PP de Feijóo i li van mostrar més respecte que Pedro Sánchez. No oblidem que el 2016 va ser l'actual líder del PSOE qui va liderar una moció de censura sense els vots necessaris. Aleshores va ser el president del Gobierno, Mariano Rajoy, qui va parlar en nom del PP.

➡️ Política

Més notícies: