Muntatge de fotos de primer pla d'Alberto Núñez Feijóo amb rostre somrient i Pedro Sánchez amb rostre trist
POLÍTICA

Un Feijóo crescut retrata a Pedro Sánchez

El candidat popular a la investidura va fer un discurs d'home d'Estat

Avui comença la segona sessió del debat d'investidura al Congrés dels Diputats. En la primera, ahir, Alberto Núñez Feijóo va demostrar altura de president i va posar dels nervis un PSOE que va amagar el seu líder i va optar per l'exabrupte. El PP aconsegueix així el seu objectiu de retratar Pedro Sánchez.

Pocs esperaven l'aplom amb què el candidat popular va defensar la seva investidura davant un PSOE desconcertat. Feijóo va ser contundent contra l'amnistia i l'autodeterminació, però també va ser conciliador en presentar un projecte de país de consens amb sis grans pactes d'Estat.

Únete al boletín de E-NotíciesLas NOTICIAS DE VERDAD
Unirme

Feijóo, fins ara discutit fins i tot dins del seu propi partit, va desfer ahir els dubtes sobre el seu lideratge. Tot i que donen per perduda la investidura, a Gènova es va desfermar l'eufòria. Creuen que la sessió d'ahir és el primer pas del seu líder cap a la Moncloa i ho veuen com una confirmació de l'èxit de la seva estratègia.

Discurs d'home d'Estat

L'estratègia de la contenció ha acabat donant resultats. Durant dies, la duresa de Vox o d'Ayuso i Aznar van deixar en evidència la tebior d'un Feijóo que semblava veure's arrossegat cap a la temptació del gir a la dreta. Tot i això, al seu equip seguien creient en l'estratègia de la contenció.

Conscients de la dificultat d'aconseguir la majoria necessària per a la investidura, Gènova va dissenyar un pla consistent a posar el PSOE contra les cordes. Feijóo va desplegar ahir aquest pla amb sis grans propostes de consens. Sis pactes d'Estat per regenerar la democràcia, recuperar l'economia i superar el conflicte territorial.

La intenció dels populars era retratar un PSOE més preocupat per mantenir-se a la Moncloa que pel bé comú. La intervenció dura i agressiva d'Óscar Puente en lloc de Pedro Sánchez va acabar realçant encara més el perfil presidencial del seu adversari. Feijóo mateix el va titllar com el Club de la Comèdia i va assenyalar que “el PSOE ha arribat al zénit del seu desprestigi com a partit històric de la democràcia espanyola”.

El somriure nerviós de Sánchez

Feijóo va posar damunt la taula mesures per regenerar la democràcia espanyola, recuperar l'economia i cohesionar la nació. Mesures de consens com ara pujar el salari mínim, abaixar els impostos a les rendes mitjanes i baixes i estendre l'Ingrés Mínim a més famílies. També ajudar els emprenedors i flexibilitzar els horaris laborals.

Pedro Sánchez al Congrés dels Diputats el 21 de març de 2023

Moltes d'aquestes mesures les podrien signar PSOE i Sumar, i aquesta era precisament la intenció del PP. Oferir un gran acord de consens que els partits de l'esquerra no poguessin rebutjar sense posar-se en evidència. El somriure nerviós de Sánchez durant tota la sessió va demostrar l'encert de Feijóo.

Amb el discurs d'ahir, el gallec acorrala una mica més el sanchisme i sacseja els sectors del PSOE favorables a la gran coalició. L'únic impediment continua sent Vox, a qui el candidat només va esmentar de passada en un parell d'ocasions. Tot i així, Abascal es va rendir també al discurs del Feijóo “president”.

➡️ Política

Més notícies: