Primer pla de Pedro Sánchez amb cara de dubtes i arquejant les celles
POLÍTICA

Podrà aguantar-ho Pedro Sánchez?

Passen els dies i Junts no dóna el seu braç a tòrcer

Pedro Sánchez ha demostrat tenir una capacitat negociadora admirable, però fins i tot ell té els seus límits davant de la voracitat inesgotable de l'independentisme. L'optimisme regnant a Ferraz es va esgotant amb el pas dels dies i la intransigència de Junts. La pregunta és si Pedro Sánchez podrà aguantar el pols a Puigdemont.

L'últim desafiament de Junts al PSOE el vam veure ahir en ple debat d'investidura a Madrid. "De moment no es donen les condicions per negociar amb el PSOE", va dir Míriam Nogueras des de l'estrada del Congrés dels Diputats. El seu discurs, ple de soflames, posa les coses encara més difícils al PSOE i Pedro Sánchez.

La condició per investir Pedro Sánchez “no pot ser un pedaç per tirar endavant la investidura i barrar el pas a la dreta", va dir Míriam Nogueras. "Si hi ha un acord ha de ser històric, un compromís que cap govern espanyol ha estat capaç de fer realitat des del 1714”.

Junts es planta amb el referèndum

Junts manté que la seva condició per negociar la investidura és reconèixer la legitimitat democràtica de l'independentisme i de l'1 d'octubre. En paraules de Míriam Nogueras, a canvi dels seus vots el PSOE ha d'“abandonar la via judicial, crear un mediador i fixar com a únics límits els vinculats als tractats internacionals”.

Primer pla de Míriam Nogueras

És el mateix que va plantejar Carles Puigdemont com a condicionants per començar a negociar. Ara Junts recorda al PSOE que “el nostre objectiu no és reformar Espanya ni investir presidents espanyols”. Nogueras va deixar clar que “volem la independència perquè no volem continuar retrocedint amb Espanya”.

Davant d'això, molts es pregunten què ha de continuar negociant el PSOE amb el partit de Puigdemont. Els socialistes han marcat el referèndum com a una línia vermella que no estan disposats a creuar. Però si Junts accepta una rebaixa de les seves pretensions, tindrà difícil justificar-ho davant l'independentisme expectant.

Més pressió per a Sánchez

Pedro Sánchez ho té ara una mica més difícil. No només perquè de moment Puigdemont no baixa del burro, sinó també per la mobilització massiva d'espanyols als carrers i pel bany de Feijóo al debat d'investidura. Cada cop se li està fent més difícil al PSOE justificar les concessions a l'independentisme.

Únete al boletín de E-NotíciesLas NOTICIAS DE VERDAD
Unirme

Feijóo va donar en el clau quan va dir que “si PSOE i Junts arriben a un pacte, o els uns o els altres hauran mentit”. A Ferraz segueixen esperant que amb el pas dels dies Puigdemont entengui la necessitat de l'acord. La gran incògnita és saber on són els límits de Pedro Sánchez i si ho podrà aguantar.

➡️ Política

Més notícies: