Muntatge amb un primer pla d'Ada Colau amb cara de serietat i una de Pablo Iglesias cridant amb un micro a la mà
POLÍTICA

Pablo Iglesias ataca amb duresa a Ada Colau

L'acusa de 'frustració autoritària' i parla del 'patetisme del seu desempoderament'

Com si fos el millor dels 'culebrons' televisius, la guerra entre Podem i Sumar ens ofereix cada dia un nou capítol. Els ganivets volen entre les dues faccions de la plataforma electoral de Yolanda Díaz. I ja ha arribat un punt que costa de pensar en una reconciliació entre la formació morada i l'actual vicepresidenta en funcions. Els últims protagonistes d'aquesta batalla han estat Ada Colau i Pablo Iglesias, que no han dubtat a intercanviar-se amenaces i desqualificacions en públic.

A Pablo Iglesias ja li costava contenir les paraules quan era vicepresident del govern. Ara que ja està alliberat de qualsevol obligació institucional, no té cap objecció a no callar absolutament res. I si ha de llançar míssils contra qui ha estat el seu company de viatge a les darreres eleccions, ho fa. I si amb això rebenta tots els ponts amb Sumar, doncs que rebentin. El marit d'Irene Montero, vetada de les llistes de Sumar per Yolanda Díaz, ha escrit un article al Diari Ara dient-li de tot a Ada Colau.

Pablo Iglesias en un acte electoral de Podem a Palma aquest 2023

L'exalcaldessa de Barcelona, que va perdre una altra vegada a les últimes municipals i ara es postula com a possible nova ministra de Pedro Sánchez, va amenaçar aquest dimarts Podemos. Davant l'advertència dels morats de no votar a favor de la investidura de Pedro Sánchez si Irene Montero no acaba sent ministra, Colau va voler deixar clar que, o acaten el que decideixi Sumar, o es quedaran sense el “retorn econòmic” que els correspon de les subvencions electorals.

Pablo Iglesias, sense pietat contra Ada Colau

Pablo Iglesias no ha volgut tolerar aquest atac d'autoritarisme d'Ada Colau i la resposta ha estat contundent. Segons l'exvicepresident, l'amenaça de Colau reflecteix “una frustració autoritària” i “el desig irreprimible de manar”. A més, diu, “només aconsegueix fer visible davant de tots el patetisme del seu desempoderament” i que “voldria tenir el poder de castigar per fer-se obeir”.

A més, Iglesias retreu l'actitud d'Ada Colau respecte als rumors que la situen al Consell de Ministres. “Diu que no vol ser-ho malgrat la «pressió ambiental», donant a entendre que depèn d'ella” ser ministra o no. I que si no ho és, “és només perquè ella no vol. Tremendo”, remata.

Ada Colau molt somrient atenent els mitjans de comunicació al carrer

Per si no quedés prou clara l'animadversió que Pablo Iglesias sent per Colau, el fundador de Podem també li recorda la seva recent derrota electoral a les municipals. “Collboni té allò que Colau tenia i ja no en té”, puntualitza.

La guerra entre Podemos i Sumar no és, ni de lluny, a prop del final. De fet, sembla clar que ni Yolanda Díaz ni Pedro Sánchez estan disposats a oferir cap cartera a ningú de Podemos, i encara menys a Irene Montero. La Llei Trans ha permès a violadors canviar de sexe i demanar ser traslladats a mòduls de dones. I la Llei Solo sí es sí ha provocat la rebaixa de penes a més de 1200 agressors sexuals. Unes factures massa cares perquè repeteixi al càrrec, que ni socialistes ni 'yolanders' estan disposats a assumir.

Els morats ja fa temps que tenen tota la maquinària en marxa per atacar la vicepresidenta en funcions. I tot apunta que la divisió entre les dues plataformes situades a l'esquerra del PSOE s'anirà accentuant els propers mesos. Hi va haver treva durant la campanya, però la destral de guerra és lluny de ser enterrada.

➡️ Política

Més notícies: