Primer pla d'Ada Colau mirant fixament a càmera i somrient lleugerament
POLÍTICA

Ada Colau se suma a la guerra entre Podemos i Sumar amb una amenaça a Ione Belarra

Màxima tensió entre els dos sectors de la plataforma liderada per Yolanda Díaz

Mentre Yolanda Díaz escenificava el seu pacte i entesa amb Pedro Sánchez després de signar l'acord per reeditar el govern de coalició, els ganivets continuen volant dins de Sumar. La guerra entre la plataforma liderada per la vicepresidenta en funcions i Podemos és més viva que mai. I no només sembla que difícilment s'arribarà a una pau entre els dos sectors, sinó que tot apunta que cada cop s'aprofundeixen més les diferències entre les parts.

L'última que s'ha sumat a la guerra ha estat Ada Colau. Tot i promocionar sempre un perfil conciliador dins de l'espai polític situat a l'esquerra del PSOE, l'exalcaldessa de Barcelona ha agafat la destral per amenaçar Podemos. Colau forma part dels Comuns, que donen suport sense fissures a Yolanda Díaz. I no ha dubtat a donar un cop de mà a la vicepresidenta en funcions, encara que sigui a costa d'erosionar les relacions amb la formació morada.

L'alcaldessa de Barcelona Ada Colau en un acte públic envoltada de micròfons de la premsa

Podemos continua entestat a marcar perfil propi després de les eleccions del 23 de juliol. El context polític -i el perill d'enfonsar-se electoralment gairebé de manera definitiva- va empènyer el partit de Ione Belarra i Irene Montero a sumar-se al projecte de Díaz, empassant-se el gripau del veto a la ministra d'Igualtat. Des d'aleshores, encara no han assimilat el seu paper secundari en aquest espai polític. I les amenaces de votar en contra de Pedro Sánchez o les seves crítiques directes a Yolanda Díaz no han parat des de fa setmanes.

En aquest context, Ada Colau ha dit prou i ha volgut parar els peus a la formació morada. “Amb tot l'efecte per a Ione Belarra i Podemos, però estem fent política per a la gent, no pas per als partits. Podemos ha signat un acord i l'ha de complir. Perquè si no el compleix, tampoc no tindrà el retorn en matèria econòmica” que li toca segons l'acord, amenaçava l'exalcaldessa de Barcelona al programa Cafè d'Idees de TVE.

Cinc dels 21 diputats de Sumar són de Podemos. De moment s'han quedat sense portaveu al Congrés i té tota la pinta que tampoc tindran presència al Consell de Ministres. Ara, si continuen entestats a anar per lliure, Sumar els adverteix que es poden quedar sense la part de prestació econòmica que els pertany segons l'acord a què van arribar.

Mentre Pedro Sánchez celebrava el seu acord amb Sumar, ja avui ningú no s'atreveix a assegurar què passarà amb els cinc diputats de Podemos. Perquè els càlculs de PSOE i Yolanda Díaz és que ara ja tenen 152 vots a favor per a la investidura. Però potser han de restar als cinc 'podemites'. I davant dels dubtes existents, Sumar ha tret tota l'artilleria per apaivagar les ànsies de protagonisme de la formació morada.

➡️ Política

Més notícies: