Muntatge d'Oriol Junqueras i un tuit seu
POLÍTICA

Oriol Junqueras fa un tuit sobre Pere Aragonès i se li acaba girant en contra

Tothom insisteix en el mateix: darrere d'Aragonès hi ha d'anar tota la cúpula, Junqueras inclòs

ERC comença la seva travessia al desert i el seu futur depèn en gran mesura del que faci a partir d'ara. El pas al costat que ha fet Pere Aragonès obre oficialment el període de reflexió dins del partit. Possibilitats, n'hi ha moltes.

Les més plausibles són les habituals quan es tracta de partits: que les cares més conegudes disputin gairebé a mort el lideratge. Entre elles, Marta Rovira o, és clar, Oriol Junqueras, l'únic que pot competir amb Puigdemont en qualitat de màrtir.

Així s'expressava ahir Junqueras a les xarxes socials sobre la dimissió de Pere Aragonès:

Tuit d'Oriol Junqueras acomiadant-se de Pere Aragonès

Més enllà dels llocs comuns en aquests casos com el de “Comptem amb tu ara i sempre”, el que s'interpreta del missatge de Junqueras és que ja posa la primera pica a la guerra per la successió. Cosa que tampoc no és una gran novetat perquè sempre hi va haver una tensió interna amb Aragonès pel lideratge d'ERC.

“Ja trigues a fer el pas”

El problema és que els usuaris li han recordat una altra de les possibles solucions que té ERC. I no és altra que una dimissió general de la cúpula del partit, que afecta en primer terme Junqueras. De fet, Oriol Junqueras és un dels cervells de l'estratègia fallida d'ERC.

Aquesta estratègia consisteix, en essència, a copiar el programa econòmic als Comuns i a reduir la intensitat del discurs nacionalista. És a dir, no tenir una ideologia gaire marcada en cap sentit. En un ambient de polarització com el que ara hi ha a Catalunya sembla que aquest plantejament no funciona. Tot i que molt allunyat d'aquest assumpte, Vox, per exemple, manté una quota de vot davant del PP precisament per tenir un discurs molt marcat.

I això és el que els usuaris han retret a xarxes socials a Junqueras. “Oriol, no et pensis que per sacrificar l'home de palla us en sortireu, cal que la cúpula del partit plegui”, “la teva estratègia ha enfonsat el partit, plega” o “ja trigues a fer el pas”. Aquest és majoritàriament el to de les respostes.

➡️ Política

Més notícies: