Primer pla d'Oriol Junqueras
POLÍTICA

Oriol Junqueras dedica una publicació a Marta Rovira i les xarxes es mofen d'ell

Ningú es creu que hi hagi bon rotllo a ERC i els usuaris demanen una cosa a Junqueras: 'plega ja'

ERC és un partit que està trencat. Els republicans tenen diversos problemes a nivell estructural que es manifesten de moltes maneres. El seu discurs ideològic, per exemple, es troba en un procés de descrèdit i això es tradueix en els fracassos electorals que han encadenat.

De la mateixa manera, el partit viu una guerra interna que va esclatar amb els cartells de l'Alzheimer. Probablement, es tracta de la guerra interna més dura que es recorda a Catalunya els darrers anys.

Cartell amb el text

De fons, una única cosa: aconseguir el control del lideratge d'un partit que, o es mou, o corre el seriós risc de desaparèixer.

“Les teves paraules són de sermó de missa de dotze”

Al contrari de les mostres d'unitat que es volen teatralitzar, el partit està dividit en dos. D'una banda, hi ha el sector d'Oriol Junqueras, que molts acusen de ser el fatídic arquitecte dels recents fracassos del partit. D'altra banda, el sector de Marta Rovira, que ha quedat tocat i gairebé enfonsat després de la maniobra dels cartells.

Tot això, però, no és cap obstacle perquè la direcció del partit vulgui transmetre la idea que tot està bé.

Tres persones apareixen a la imatge, Oriol Junqueras i Marta Rovira en primer pla i Ernest Maragall al fons, amb un cartell groc darrere seu.

Un dels més interessats en això és Oriol Junqueras, que aspira de manera evident a dirigir ERC. Pel que fa als cartells, Junqueras ha dit que ell no en sabia res. És a dir, que el president del partit o bé menteix o bé no sap què passava.

En qualsevol cas, Junqueras no perd les seves maneres típicament eclesials. Tot i no portar-se bé amb Marta Rovira i que la guerra sigui molt cruenta, Junqueras ha volgut transmetre la seva alegria per la tornada imminent de Rovira a Catalunya. Això – recordem – obeeix que el jutge García-Castellón ha arxivat la causa per terrorisme del Tsunami.

Així s'expressava ahir Oriol Junqueras a les xarxes socials:

Alegria, enteniment i “una gran satisfacció poder retrobar-te”. Aquestes paraules de Junqueras no han convençut els usuaris en xarxes socials, un territori típicament contrari a les publicacions dels líders processistes.

“Les teves paraules són de sermó de missa de dotze”, “Aneu de màrtirs i sou el pitjor que li ha passat a Catalunya”, “Teatre i del dolent”, “Ets un cínic, Junqueras”, li deien els usuaris. Tot i que la petició majoritària era la mateixa: “calla i plega ja”.

➡️ Política

Més notícies: