Dona de cabell fosc davant d'un fons vermell amb un logotip blanc d'una estrella i la paraula "ARRA".
POLÍTICA

Sílvia Orriols enfonsa les joventuts de la CUP amb tan sols tres frases

Ha retret una publicació irrespectuosa sobre la mort de Marta Ferrusola

Sílvia Orriols se les ha tornat a tenir amb l'esquerra independentista. Aquest cop arran d'una polèmica publicació sobre la mort de la dona de Jordi Pujol, Marta Ferrusola .

Arran, les joventuts de la CUP, van penjar a les seves xarxes socials una foto de la mort de cap per avall amb el missatge “que cadascú plori els seus morts”. Una falta de respecte que l'alcaldessa de Ripoll i diputada al parlament de Catalunya, Sílvia Orriols, no ha volgut passar per alt. En un primer missatge els va retreure que "el vostre menyspreu per la vida dels que no pensen igual és por".

Arran va respondre que "la racista de Ripoll demana respecte mentre atenta contra els drets de les persones migrades i alimenta discursos d'odi cap als col·lectius més vulnerables". Fins i tot va amenaçar suggerint que la seva bota aixafaria "l'escarabat feixista". Sílvia Orriols els va rebatre amb tres frases que han resolt la discussió d'un cop de ploma.

L'alcaldessa de Ripoll ha demanat “respecte per una catalana que ha mort i pels familiars que la ploren”. A més, ha acusat a l'“extrema esquerra” que “només sap amenaçar i riure's dels catalans”. I ho ha rematat amb una sentència: “i així és, precisament, com us heu convertit i sereu encara més irrisoris”.

Crítiques a Arran per la seva publicació

La realitat és que la publicació d'Arran ha suscitat molta polèmica i una allau de crítiques per la “falta d'humanitat”. Els retreuen que “contra els morts sou molt valents” però “contra Espanya amageu el cap sota l'ala”. Els diuen “mantinguts” i molts coincideixen que les joventuts de la CUP són uns “paràsits” sense cap respecte pels vius ni pels morts.

Molts recorden les infiltracions policials per pagar-los amb la mateixa moneda: “Vosaltres sou més de plorar quan us assabenteu que s'ha ficat al vostre llit un policia nacional”.

També vaticinen que “us queda poc per desaparèixer i ningú us trobarà a faltar”. Els retreuen la manca de valentia i afirmen que amb la CUP i els seus cadells és impossible construir qualsevol projecte en comú per la independència.

Compartint grup mixt

Efectivament, dins de l'espai independentista la CUP i l'Aliança Catalana són els dos espais més allunyats i enfrontats. L'esquerra independentista ha estat la més vehement en assenyalar Aliança Catalana com a racistes i feixistes. I els de Sílvia Orriols plantegen amb el model d'ordre un projecte independentista incompatible amb CUP i els satèl·lits.

Tot i això, els capritxosos resultats electorals del 12 de maig van voler que les dues forces hagin de compartir grup mixt al Parlament. Allí ja han sorgit les primeres friccions. La CUP ha demanat tots els càrrecs per a ells, mentre que Aliança Catalana ha estat més previnguda i han demanat només el portaveu del grup mixt.

➡️ Política

Més notícies: