Muntatge amb l'església de Sitges i la furgoneta de la Udef
POLÍTICA

Operació anticorrupció a l'Ajuntament de Sitges: assenyalen ERC i CiU

Investiguen una presumpta malversació de més de 600.000 euros

Agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional acaben d'entrar a l'ajuntament de Sitges. És una informació de darrera hora que avança la periodista Anna Punsí. És una operació anticorrupció on s'investiguen presumptes irregularitats.

Els agents de la Policia Nacional han entrat a diverses àrees de l'ajuntament de Sitges per recollir proves. S'investiguen presumptes irregularitats en l'adjudicació de subvencions i el fraccionament de contractes a la Mesa del Tercer Sector Sitges-Garraf.

Segons la periodista, els agents han pujat fins a la quarta planta de l´Oficina d´Atenció Ciutadana. Allà hi ha l'àrea informàtica, on la policia està obtenint arxius i correus electrònics implicats a la causa. La investigació està en mans del jutjat d'instrucció número 8 de Vilanova i la Geltrú.

Una desena de detinguts

L'operació policial s'està duent a terme en quatre localitzacions, entre les quals hi ha la casa dels responsables de Taula del Tercer Sector. Mentrestant, les oficines d'atenció ciutadana funcionen amb total normalitat. Segons avança Anna Punsí, s'espera la detenció d'una desena de persones.

El jutjat d'instrucció fa un any que investiga aquest presumpte cas de corrupció. Hi estaria implicat l'ajuntament de Sitges, i inclouria membres de l'actual equip de govern liderat per Aurora Carbonell (ERC). També esquitxaria membres de l'anterior govern encapçalat per Miquel Forns (CiU).

CiU i ERC, al focus

El cas apunta directament al govern anterior de CiU i al present d'ERC. Es calcula que entre el 2017 i el 2022 es podrien haver malversat més de 600.000 euros entre subvencions i contractes fracionats. L'entitat ha estat rebent 45.000 anys cada any en ajuts i uns 75.000 en contractes menors.

➡️ Política

Més notícies: