Muntatge de fotos de diversos tweets que critiquen una protesta de la CUP contra els turistes

POLÍTICA

Onada de crítiques a la CUP per la seva ridícula protesta contra el turisme

Bloquegen un autobús turístic al Port de Tarragona: ‘ocupa més la pancarta que vosaltres’

La formació anticapitalista es caracteritza per la tendència a l'anècdota. Tenen una sèrie de temes minoritaris que exploten sense fi. Entre ells, l'anomenat “decreixement”, que planteja crítiques al turisme i, en general, a qualsevol activitat productiva que d'alguna manera té externalitats.

La manifestació que alguns grups propers a la CUP han organitzat per al 8 de juny vinent és un bon exemple d'aquesta actitud política. Convoquen una manifestació per lluitar contra la “crisi ecosocial” i fer una esmena a la totalitat al model econòmic imperant.

“Aneu a treballar”

Però abans que arribi el juny, arribaran les eleccions catalanes, que no porten bones perspectives per a la CUP. Per això, busquen la màxima visibilitat amb accions com la del Port de Tarragona. El 19 d'abril passat s'enorgullien a través de xarxes socials de “bloquejar l'entrada als creuers al Port de Tarragona”:

“Prou massificació a les nostres costes. Pel decreixement turístic i una economia al servei de la nostra terra!”. Amb aquestes paraules, la CUP en reivindicava la manifestació.

Però el que és anecdòtic del cas és que els que han protagonitzat aquesta manifestació literalment es poden comptar. El vídeo mostra que no arriben ni a deu persones, amb algunes assegudes a cadires de platja. De fet, gairebé sembla una atracció turística en si mateixa perquè algun dels turistes ha baixat de l'autocar per gravar la petita manifestació.

Les reaccions dels usuaris a les xarxes han estat les habituals quan es tracta d'aquestes anècdotes de la CUP. “Feu pena”, “Aneu a treballar”, “Ocupa més la pancarta que vosaltres” o “Santa innocència”. Aquesta era la classe de comentaris que els usuaris feien a la CUP.

➡️ Política

Més notícies: