Cartell d'"Atemptat Mediambienta", en una manifestació contra els ecocidis

POLÍTICA

L'última de l'esquerra woke catalana: manifestació contra la 'crisi ecosocial'

Convoquen una protesta durant la jornada reflexió de les eleccions europees per reclamar als governs canvis en el model econòmic

Diverses entitats de l'òrbita antisistema i anticapitalista organitzen una manifestació per al proper 8 de juny. El motiu, expliquen, és exigir canvis davant de la “crisi ecosocial” que vivim. Parlen de posar fi a la massificació turística, les desigualtats territorials i l'especulació amb els recursos bàsics.

Trucada a la mobilització

D'un temps ençà, l'esquerra sembla una carta als Reis Mags. En el cas de l'esquerra antisistema, es tracta d'un corrent ideològic plenament integrat al sistema i, alhora, completament reivindicatiu amb el sistema. La CUP és potser el paradigma d'aquesta actitud moral que s'intenta traslladar a la política.

La manifestació que s'ha convocat per al proper juny és un bon exemple. La patrocinen diverses entitats del sector anticapitalista. Són, per exemple, End Fossil Barcelona, Futur Vegetal, Joventut pel Clima-Fridays for Future i Arran, que ja és habitual del sector.

El concepte que engloba tots aquests grups és el de “crisi ecosocial”. Es tracta d'un concepte amb vocació d'explicar-ho tot. Des de les desigualtats econòmiques fins a la qüestió climàtica i tot entreteixit per la idea que “només a través de la mobilització podem canviar el rumb del nostre futur”.

Tuit d'Arran Joventuts sobre una manifestació per la defensa del territori

Denuncien que els governs “atorguin més valor a les grans infraestructures que a la dignificació del sector primari”. Exigeixen així mateix posar fi a la massificació turística, les desigualtats territorials i l'especulació amb els recursos. Expliquen que el canvi climàtic és la gran amenaça sanitària del segle XXI i que s'escampa la desesperança i el pessimisme entre els joves. Per això, el lema de la convocatòria és “Salut, terra i futur. Defensem el territori”.

El dia de la manifestació - 8 de juny, 19.00 hores - coincideix amb la jornada de reflexió de les eleccions europees. Demanen màxima assistència. Per aconseguir-ho, han començat per enganxar cartelleria al Departament de Territori.

➡️ Política

Més notícies: