La tertuliana Pilar Rahola, emocionada
POLÍTICA

Només Pilar Rahola (i algun més) surt al rescat de Carles Puigdemont

Dia complicat per a l'entorn mediàtic de Waterloo


Carles Puigdemont estava acostumat a comptar amb un suport molt elevat a les xarxes socials i amb una xarxa mediàtica important. Mitjans de comunicació digitals catalans, opinadors i influencers a Twitter exercien d'altaveu de Puigdemont, tòtem intocable de l'independentisme "pur". Després del que ha passat aquest 9 de novembre, el líder de Junts per Catalunya ha pogut comprovar que això ja no és així. A l'espera de llegir els editorials de la premsa processista, propera sempre al d'Amer, són pocs els que han donat suport públic al pacte entre Junts i el PSOE.

Fotomuntatge amb la tertuliana Pilar Rahola i l'expresident Carles Puigdemont molt somrients amb una captura de twitter de fons

Un és Pilar Rahola, amiga personal de Carles Puigdemont. El seu to ja demostra que no és una publicació triomfal ni d'aquelles en què espera crear càtedra. És més per cobrir l'expedient, com aquelles vegades que toca donar suport al vostre germà sabent que el que ha fet no està massa bé. "Acord insòlit i de fons que legitima el conflicte català, obre la negociació per resoldre'l, accepta el caràcter repressor de l'estat i deslegitima el Borbó.", diu Rahola.

Normalment aquests tuits de Rahola generaven ràpidament moltes republicacions i comentaris dels “no surrender”. Però ja no és així. La majoria dels usuaris destaquen la seva incoherència i manifesten que és un “adéu clar a la independència”. La mateixa Rahola, acostumada a plantar cara en aquesta xarxa social, ha guardat silenci i només ha compartit durant el dia d'avui aquesta reflexió favorable a Puigdemont.

És difícil trobar missatges favorables d'aquests influencers indepes avui. Ho ha fet també Toni Aira, que va ser Cap de Comunicació –a ell li agrada més DirCom– de Junts per Catalunya. És, sens dubte, un dels homes de Puigdemont a les ràdios i televisions catalanes. Aira ha volgut donar un cop de mà a Puigdemont, potser conscient que si Junts torna a la política, és més probable que necessitin algun assessor més.

Tampoc no ha volgut ser menys Héctor López Bofill, un dels més intransigents fa uns dies. És curiós com cadascú pot veure l'acord avui a la seva manera. López Bofill, que va perdre les primàries per ser cap de llista el 23J a Tarragona, s'autoanomena home de Borràs i Puigdemont i avui ha llançat la seva particular visió del pacte.

Avui és un dia dur per l'entorn mediàtic de Carles Puigdemont . Ho estan intentant, com Joan Canadell, que diu que a partir d'avui "s'aborda un nou referèndum vinculant", però sense gaire fortuna. Potser perquè ell mateix –com altres– el 23 de juliol a la nit exigien un referèndum o noves eleccions.

➡️ Política

Més notícies: