Un home amb vestit i corbata vermella apareix en primer pla, mentre que al fons es veu una imatge borrosa d'escombraries acumulada al carrer i un tuit que expressa descontent amb la situació del barri.
POLÍTICA

'No podem viure així': El crit desesperat davant la imparable degradació de BCN

Un any després els veïns de Ciutat Vella es pregunten on han quedat les promeses de Jaume Collboni

Què va passar amb el Pla Endreça? Aquesta és la pregunta que es fan molts barcelonins en relació al famós pla d'operació estètica de Barcelona que va prometre Jaume Collboni quan va arribar a l'alcaldia, i que se centrava en la neteja i la seguretat. L'objectiu no era altre que frenar l'imparable procés de degradació que, especialment al districte de Ciutat Vella, s'havia accelerat durant els vuit anys de mandat d'Ada Colau.

El Pla Endreça incloïa un reforçament dels cossos de seguretat i de neteja, és a dir, més agents de policia i més operaris de neteja, per resoldre els dos principals problemes d'ordre públic: la inseguretat i l'incivisme. A més, el nou equip de govern va establir un termini de nou mesos.

Muntatge amb fotos de personatge

Sobrepassat amb escreix aquest termini, les denúncies ciutadanes a les xarxes socials posen en evidència que alguna cosa que no està funcionant.

Els veïns ja no poden més

Fa uns dies, Robert Calvo, un veí de Ciutat Vella, va denunciar a la xarxa social X que el barri s'ha convertit “en un autèntic abocador”. Va mostrar imatges de diversos carrers amb els voltants dels contenidors plens de trastos i brutícia, i va llançar un crit d'indignació: “Estem envoltats d'escombraries per tot arreu”.

A més va alertar que les rates i les paneroles campen a plaer, perquè “l'incivisme el molt elevat i la neteja gairebé inexistent”.

Aquest veí denunciava que “al Raval el Pla Endreça encara no ho hem notat” i demanava “solucions urgents” a l'ajuntament. Altres usuaris van respondre amb més imatges de l'abandó dels carrers del Raval, convertits en un abocador i un lavabo públic.

L'última reacció ha estat la de Raval per a Tothom, que ha llançat una concisa però contundent frase: "No podem viure així".

Es multipliquen les denúncies

Recentment s'han multiplicat les denúncies de veïns i entitats de Ciutat Vella , que clamen contra la degradació dels barris. Un d'aquests veïns, Carlos Martínez, també va publicar la imatge de trastos acumulats al carrer Riera Alta del Raval on, segons sembla, va caure una dona.

Raval per a Tots també ha comentat aquesta situació, amb un crit desesperat: "Tots els veïns ens preguntem què fa l'ajuntament de Barcelona per mantenir les voreres per poder caminar en lloc de ser un femer o els mercats de la misèria. Hi ha cap pla o no podrem sortir de casa?"

➡️ Política

Més notícies: