Un grup de persones interactua en un carrer, amb un matalàs i diverses bosses al seu voltant.
POLÍTICA

Es multipliquen les denúncies a xarxes socials per la degradació de Barcelona

X s'ha convertit en un canal de denúncia dels ciutadans davant de l'abandonament de les autoritats

Barcelona és des de fa temps el tràgic reflex de la degradació que pateix Catalunya a les mans d'una esquerra bonista i antipunitiva. Els successius governs han abandonat a la seva sort uns ciutadans que han optat per utilitzar les xarxes socials per denunciar la delinqüència, l'incivisme i la brutícia. Les denúncies es multipliquen diàriament en comptes de X (Twitter) que reflecteixen amb fotos i vídeos la situació límit en què es troba la ciutat comtal.

Un d'aquests comptes és 'Els Ulls del Raval', que aquest mateix diumenge va penjar el vídeo d'una baralla entre estrangers al cor de Barcelona. Les imatges corresponen al carrer Arc de Sant Agustí, al districte de Ciutat Vella, un dels més afectats per la inseguretat relacionada amb la immigració i les drogues.

Als comentaris a la publicació alerten que arran de la Copa Amèrica estan arribant a Barcelona molts estrangers i delinqüents que compliquen la situació.

Cada cop més denúncies a internet

Aquest no és pas un cas aïllat. Un altre compte que fa temps que denuncia la situació que viuen els veïns és la de Carlos Martínez, resident de tota la vida al Raval. Aquest mateix diumenge publicava un missatge explicant una situació viscuda en primera persona als carrers de Barcelona:

Carlos Martínez (@Chino_Chulo) va escriure: “Li acabin de robar el telèfon a una parella molt jove, d'aquí, ella camiseta del Barça, ell vestit de platja, han passat correns i cridant El Mobil, el mobil! autors, ella uns metres darrere.

El mateix Carlos, que assenyala els Comuns com a principals responsables de la situació de degradació a Barcelona, formula una pregunta retòrica: quants polítics actuals, regidors i consellers de partit viuen al Raval? Adjunta la foto de l'abandó d'un carrer ple de brutícia, i es pregunta si això es permetria on viuen Albert Batlle, a Sarrià, o Ada Colau, a Sagrada Família.

Un altre compte, en aquest cas d'un comerç del Raval, denuncia la manca de contenidors a Sant Antoni Abat que fa que molts deixin els trastos al carrer.

Un veí, Ferran Serrano, respon amb una foto del carrer Erasme Janer abarrotada de trastos i brutícia. I un altre, Robert Calvo, afegeix més fotos del carrer després de passar i observar atònit la brutícia que s'acumula al costat dels contenidors. Un reflex del fracàs del Pla Endreça del govern de Jaume Collboni, que va prometre millorar la brutícia i la delinqüència en un termini de nou mesos.

El comerç que havia iniciat la denúncia agraeix que els veïns pengin fotos de la degradació dels seus carrers, perquè “estem malvivint i no és just”.

La decadència de Barcelona, a Twitter

Un altre dels que denuncia sense embuts el que passa és el polític independentista Santiago Espot. Al seu compte de Twitter se centra a assenyalar el problema dels comerços estrangers que estan acabant de forma deslleial amb el petit i mitjà comerç de tota la vida als barris de Barcelona. Aquesta és una altra de les cares de la degradació que amenaça de desfigurar totalment la identitat de la ciutat.

També el director i productor Victor Riverola fa temps que denuncia el que passa al seu barri, a Ciutat Vella. Tuiteja i retuiteja les constants baralles i agressions que es cometen a Barcelona, i recentment ha criticat també la gestió dels comerços a la ciutat comtal.

➡️ Política

Més notícies: