Una persona organitzant mercaderia en una platja concorreguda amb para-sols i turistes al fons.
POLÍTICA

VÍDEO: El calvari dels comerciants a Catalunya per la impunitat dels manters

Temen una revolta violenta dels venedors il·legals, com va passar a Salou el 2015

La localitat de Cambrils té un problema i el seu ajuntament ho ha admès. Segons el consistori, són incapaços de controlar els manters, la majoria de nacionalitat senegalesa i disposats al passeig marítim de Vilafortuny. Així ho van transmetre les autoritats municipals als veïns en una reunió dissabte passat.

La veritat és que el consistori ha pres mesures, però aquestes s'han mostrat totalment insuficients. D'entrada, la policia local no en dona per més. En aquest sentit, l'ajuntament denuncia que no tenen el suport ni de Guàrdia Civil (Ministeri de l'Interior), ni de Mossos d'Esquadra (Departament d'Interior).

Com s'esperava - i al contrari del que planteja el discurs bonista -, el responsable de seguretat, Enrique Arce (PSC), ha insistit que no és només un problema de competència deslleial o de propietat intel·lectual. Per contra, aquesta situació involucra diverses facetes del crim organitzat.

Els Mossos d'Esquadra detenint una persona

Problemes per a comerciants i veïns

Els més afectats per aquesta situació són els ciutadans de Cambrils. A més a més de comprovar que el seu ajuntament no soluciona el problema, han de gestionar l'incivisme dels manters. Denuncien, per exemple, que de vegades accedeixen a urbanitzacions privades per menjar o banyar-se.

Per part seva, els comerciants pateixen aquesta situació per partida doble. Al costat dels problemes de convivència, els comerciants han de bregar amb la competència deslleial i l'agressivitat dels manters.

Vox ha denunciat aquesta situació donant veu a un petit comerciant de Cambrils, que explica que “no hi ha manera” de posar fi a aquest problema. “Estic venent un 20% menys, segur”, explica alhora que insisteix que ell paga tots els seus impostos i compleix les ordenances:

La població exigeix solucions

La raó última per la qual l'ajuntament no actua és perquè tem una revolta violenta dels manters, com la de Salou ara farà nou anys. Ben mirat, això és preocupant: es tracta d'un ens públic que admet que el crim i la il·legalitat tenen més força.

En qualsevol cas, aquesta impotència declarada no convenç els veïns, sinó que, per contra, els indigna encara més.

A la darrera reunió amb el regidor de seguretat, els veïns de la zona es van limitar a lliurar-li un document amb més de 700 signatures per, tot seguit, abandonar la reunió i deixar plantat el regidor.

➡️ Política

Més notícies: