Un home amb barba i cabell fosc, vestit amb un vestit blau i camisa blanca, somriu davant d'un edifici amb una bandera catalana onejant al fons.
POLÍTICA

Abel García, el darrer nomenament de Salvador Illa que irrita l'independentisme

Carreguen contra el nou secretari general de l'Esport de la Generalitat perquè és del Madrid

L'independentisme tendeix a veure Catalunya com un territori de la seva propietat, monocolor, o en el cas de l'esport, bicolor, blaugrana. El Barça és l'equip oficial i qualsevol altra afició és contemplada com a dissident i tractada com a tal. La cosa es complica amb equips com l'Espanyol i el Reial Madrid, directament proscrits, els aficionats dels quals s'enfronten diàriament a la burla i el menyspreu.

Per això el darrer nomenament de Salvador Illa ha estat la gota que ha fet vessar el got de la paciència de l'independentisme amb el nou govern.

Salvador Illa en un podi amb el logotip de la Generalitat de Catalunya i una bandera catalana de fons.

L'ofensiva processista contra el govern legítim del PSC duu en marxa des del mateix dia que Salvador Illa va prendre possessió del càrrec i va confeccionar el seu executiu. Fa dies que els socialistes reben insults per part dels que tenen un sentit patrimonial del territori català. Però nomenar un madridista com a secretari general de l'Esport de la Generalitat és molt més del que els independentistes haurien pogut arribar a imaginar, i per això han desfermat la seva ira.

Abel García, un madridista a la Generalitat

Salvador Illa va nomenar Bernardo Álvarez per liderar la Conselleria d'Esports, de nova creació. Fins ara no existia una conselleria com a tal, sinó que el desplegament de les polítiques en matèria desports es feia a través duna secretaria general dependent de Presidència.

El nou conseller ha triat com a secretari general Abel García, fins ara assessor d'esports de la Diputació de Barcelona.

Graduat en Història per la UAB, Abel García fa anys que està lligat a la política a través de càrrecs orgànics al PSC i de càrrecs institucionals a ajuntaments, consells comarcals i la Diputació. Durant anys ha estat primer secretari dels socialistes al Berguedà, i li uneix una estreta relació d'amistat amb Salvador Illa.

Però on els independentistes han posat el focus és en la qualitat d'aficionat madridista, una cosa inacceptable a la Catalunya monocolor (bicolor en aquest cas) que ells imaginen.

Enrenou a les xarxes pel seu nomenament

"El nou secretari d'esports és madridista i de jove anava d'ultrasur", publica un anònim a X, fent lliscar que els catalans viuen en una "colònia". Quan li demanen proves de la seva afirmació, llança pilotes fora. Però la seva publicació va generar un notable impacte a la xarxa social, amb desenes de comentaris molts d'independentistes amb les espases enlaire.

"Podrien dissimular una mica", diu un d'aquests indignats, "perquè a aquest ritme posaran el cara al sol per començar les classes cada matí". Un altre es pregunta “fins quan ens deixarem trepitjar tan descaradament els patriotes catalans” i “on és el límit”.

No falten els típics qualificatius d'espanyolistes al PSC i botiflers a ERC. Parlen de “reconquesta de Catalunya” i dediquen insults i paraules pejoratives, encara que també hi ha qui es formula una pregunta interessant: què té mal ser del Madrid o de qualsevol altre equip a Catalunya.

➡️ Política

Més notícies: