Policia deté una persona
POLÍTICA

Un 'mena' agredeix sexualment una dona a BCN i queda en llibertat l'endemà

El jutge decreta la llibertat sense mesures cautelars d'un menor d'origen algerià que va agredir una educadora social

Nou i preocupant episodi d'inseguretat. Dissabte passat, dia 17, els Mossos d'Esquadra procedien a la detenció d'un 'mena' d'origen algerià per presumptament agredir la seva educadora social. Els fets s'haurien produït al centre de Dosrius, a la província de Barcelona.

Segons va avançar La Gaceta en una informació de Rubén Pulido, el menor ha quedat en llibertat sense mesures cautelars. Així ho va decretar el jutge, després que el presumpte agressor declarés davant la Fiscalia de Menors de Barcelona.

Amenaces i agressió

Segons la informació avançada per Rubén Pulido, els fets es remunten a les 14.30 hores de dissabte passat.

Com consta a les diligències del cas, el menor li va llançar una safata de menjar a l'educadora social i li va fer “un gest amenaçador amb el dit polze al seu propi coll de banda a banda, simulant tallar-li el coll”. Després d'això, el menor va fer front a l'educadora social durant tota una tarda.

Va anar “darrere de la denunciant, molt a prop seu, apropant-se sense respectar l'espai interpersonal. No parava de repetir el gest de tallar el coll amb el dit polze mentre mirava la denunciant”.

Cap a les 17.00 hores es va produir la presumpta agressió sexual. Després de barallar-se amb altres menors del centre, el denunciat va posar les mans als pits de l'educadora social per donar-li tot seguit una empenta. Davant d'això, la resta de treballadors del centre va haver d'intervenir per allunyar la víctima del lloc dels fets.

Pla detall dels Mossos d'Esquadra

Aquesta situació va motivar l'actuació dels Mossos, que van posar el menor a disposició de la Fiscalia. Però l'endemà, diumenge, el presumpte agressor va ser posat en llibertat sense mesures cautelars.

Segons expliquen fonts del centre a La Gaceta, el comportament d'aquest menor amb les dones “és totalment irrespectuós, acostant-s'hi molt i intimidant-les”. El personal del centre tem que es pugui repetir un altre episodi com aquest. Per part seva, l'educadora social ja hauria demanat protecció.

➡️ Política

Més notícies: