Dona davant d'un fons borrós d'un diari amb el titular "Orriols veta la com les víctimes del 17A"
POLÍTICA

Sílvia Orriols retrata El Periódico per l'homenatge a les víctimes del 17-A

L'alcaldessa de Ripoll retreu la informació tendenciosa d'aquest mitjà subvencionat

Sílvia Orriols i El Periódico se les tornen a tenir. L'alcaldessa de Ripoll ha retret a aquest mitjà català una informació tendenciosa sobre l'acte d'homenatge a les víctimes del 17-A a la localitat governada per Aliança Catalana. Ha anomenat “pamflet” a El Periódico , recordant que està “subvencionat abans per ERC i ara pel PSOE”, i ha rectificat la informació abocada sobre el seu govern.

No és el primer conflicte entre Sílvia Orriols i El Periódico . El mitjà ja va publicar al gener una informació tendenciosa sobre l'empadronament a Ripoll, amb l'objectiu de desacreditar el govern d'Aliança Catalana i assenyalar-los com a racistes. Després es va demostrar que no s'havia vulnerat la llei i que desenes d'ajuntaments catalans de tots colors fan el mateix amb el padró.

Ara, el mitjà subvencionat ha abordat l'acte d'homenatge a les víctimes dels atemptats del 2017 a Ripoll. Ho ha fet titllant Sílvia Orriols d'“alcaldessa ultra” i acusant-la de “usar les seqüeles dels atemptats per expandir el seu discurs d'odi contra els immigrants”. Insisteix a més que “ha canviat els models d'empadronament per als nouvinguts, assumint que incompleix la legislació estatal”.

Nova picabaralla entre Orriols i la premsa subvencionada

Però a més, El Periódico ha acusat l'alcaldessa d'“assenyalar les comunitats islàmiques i entitats magribines del municipi” i d'exercir un veto contra elles. L'article posa l'accent a l'altre Ripoll suposadament exclòs de l'acte. Un Ripoll representat per l'Associació de Joves Marroquins del Ripollès i per Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, que acusen Orriols d'utilitzar les víctimes per fer propaganda.

Orriols ha respost al seu compte de Twitter que l'acte “era obert ia l'aire lliure”, i que “no en van venir cap, tots sabem per què”.

L'atemptat del 17 d'agost del 2017 va tenir lloc a la Rambla de Barcelona ia Cambrils, però va deixar una ferida profunda a Ripoll, localitat d'on van sortir els terroristes. Aquesta és la primera vegada que es fa un acte d'homenatge a la població centrat en les famílies de les víctimes i no pas en els familiars dels terroristes. Orriols va reivindicar Ripoll com la població que s'ha aixecat contra el terrorisme i no la localitat de què van sortir els terroristes.

Missatge contundent de Sílvia Orriols

En el seu discurs, l'alcaldessa de Ripoll va aclarir que “hem convidat tothom més enllà de les ideologies” i que “els que avui no són aquí no és perquè no hagin estat convidats sinó perquè han declinat la invitació”.

Orriols va lamentar que el 2017 el bon nom de Ripoll “va quedar tacat per un fonamentalisme totalment aliè i impropi”. Va advertir que “el terrorisme ens amenaça a tots” i que la lluita “per eradicar-lo ens interpel·la a tots”. En un al·legat final, va dir que “avui Ripoll es postula sense esquerdes ni eufemismes al costat de les víctimes amb el convenciment que els que menyspreen la vida humana, tard o d'hora, seran implacablement derrotats”.

➡️ Política

Més notícies: