Muntatge d'Ignacio Garriga i Mourad
POLÍTICA

Mourad, autor del cartell electoral amb la bandera marroquina, denuncia Ignacio Garriga

Ahir va presentar una denúncia contra el vicepresident de VOX per presumpte delicte d'odi i anuncia que continuarà amb la seva campanya de cartells

Mourad El Boudouhi va a ritme de convertir-se en una nova figura política a Catalunya. Després de la sorpresa que va suposar el cartell electoral (que més tard va aclarir que no era d'un nou partit), ara presenta una denúncia contra Ignacio Garriga. Ho fa després que el líder de Vox a Catalunya digués a xarxes socials “Volem que Catalunya segueixi sent Catalunya, ni Algèria ni el Marroc”.

El cartell de Mourad el Boudohi

La setmana passada els mitjans es feien ressò de l'aparició d'un nou cartell electoral a Lleida. En un primer moment, es va pensar que era un nou partit adreçat a la població marroquina de Catalunya. Al cartell apareixien la bandera del Marroc, la bandera catalana i missatges que, com un eslògan, assenyalaven un nou partit.

El seu autor, Mourad El Boudouhi, va donar a una entrevista a E-Notícies. Entre altres coses, va aclarir que no crearia un nou partit. La seva intenció, va explicar, era visibilitzar la població immigrant perquè els partits polítics els incloguessin a les seves llistes. En aquest sentit, Mourad va apuntar que els partits que millor defensen els immigrants a Catalunya són ERC i la CUP.

Denúncia per delicte d'odi

El cartell va agafar per sorpresa molts, que no s'esperaven el que semblava una candidatura electoral pro-musulmana. Es van succeir les reaccions i, moltes, van ser negatives i d'alarma. Com la del vicepresident de Vox i líder del partit a Catalunya, Ignacio Garriga, que va publicar aquest missatge:

“Cal triar: o llei islàmica o lleis nacionals. Això és el que està en joc. Volem que Catalunya continuï sent Catalunya, ni Algèria ni el Marroc”. Aquestes paraules de Garriga han fet que Mourad el Boudohi hagi presentat una denúncia contra ell per presumpte delicte d'odi. Per part seva, Garriga encara no s'ha pronunciat.

Com ha informat Lleida Ràdio, Mourad va presentar ahir una denúncia a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Lleida. A manera de proves, va presentar diversos missatges insultants i amenaçadors que va dir haver rebut al mòbil i les xarxes socials.

En qualsevol cas, Mourad insisteix que continuarà amb la campanya. La seva intenció és penjar tres cartells més a diferents punts de la ciutat de Lleida.

➡️ Política

Més notícies: