RUben Wagensberg, seriós, mirant endavant

POLÍTICA

El fugat Ruben Wagensberg cobra 14.000€ del Parlament en dietes per desplaçament

Ciutadans obliga la Mesa del Parlament a donar aquesta informació, que justifica les dietes per la baixa mèdica de Wagensberg

A instàncies del grup parlamentari de Ciutadans, la Mesa del Parlament ha informat que el diputat Wagensberg cobra 14.264 euros anuals per dietes de desplaçament. Així ho explica el diari El Mundo , que ha tingut accés al comunicat de Ciutadans. La Mesa ho justifica fent referència que el diputat està de baixa mèdica i té dret a aquestes dietes tot i no moure's de Suïssa.

Més pressió sobre la Mesa

Continua la pressió dels grups constitucionalistes sobre la Mesa del Parlament. El motiu no és altre que el diputat - i secretari quart de la Mesa- Ruben Wagensberg. Com és ben sabut, el diputat va fugir a Suïssa davant de les actuacions judicials, que fa poc es van concretar en la causa que li ha obert el Tribunal Suprem per terrorisme.

Això va fer que Vox i Ciutadans demanessin explicacions a la Mesa sobre la legitimitat de la seva acta de diputat. De fet, la setmana passada, Ignacio Garriga enviava una carta a la presidenta Erra demanant-li que li retirés l'acta de diputat. Per part seva, Ciutadans ha informat que la Mesa ha proporcionat les dades sobre la situació laboral i econòmica de Wagensberg.

El diputat d'ERC, Ruben Wagensberg, amb cara seriosa intervé durant una sessió plenària al Parlament de Catalunya, el 19 d'octubre del 2021, a Barcelona, Catalunya

A més del salari proper als 100.000 euros anuals, el diputat rep al voltant de 14.000 euros en concepte de dietes de desplaçament. Davant el fet que no es pot moure de Suïssa, Ciutadans demana que se li retiri aquesta assignació

Ciutadans qüestiona la baixa de Wagensberg

Amb Wagensberg, es donen dos fenòmens superposats: que és a Suïssa i que està de baixa. Com va explicar ell mateix a RAC1 abans de fugir, havia patit atacs d'ansietat en vista de les actuacions de la justícia. Cosa que va precipitar la seva baixa laboral i, alhora, la justificació que ara dona la Mesa per seguir pagant-li les dietes i el salari. Fonts de la Mesa han indicat a El Mundo que Wagensberg “va aportar una baixa mèdica i cobra tot, incloses aquestes dietes, com qualsevol diputat que està de baixa, independentment del partit que representi”.

Per part seva, Ciutadans ha demanat al Parlament que cessin els pagaments per dietes al diputat. El motiu és evident. “Queda de manifest que, lluny d'acreditar-se aquests desplaçaments per rebre la retribució, el senyor Wagensberg és a Suïssa preparant la seva defensa legal en una causa oberta davant del Tribunal Suprem”, diu C's en el comunicat.

D'altra banda, demanen que s'aclareixin els procediments que permeten donar fe d'una baixa mèdica. La raó és que les baixes s'han de renovar amb freqüència i presencialment, cosa que Wagensberg no pot fer. “És evident que el Sr. Wagensberg no ha pogut fer aquest tràmit i per tant el Parlament no té cobertura jurídica per seguir fent els pagaments sense tenir acreditada legalment la renovació”.

➡️ Política

Més notícies: