Policia deté una persona
POLÍTICA

El tuit de Mossos que evidencia el problema que hi ha amb la delinqüència reincident

Els mossos publiquen un missatge en xarxes en què deixen caure el problema que hi ha amb els delinqüents reincidents

Sense ser gaire obvis, els mossos d'esquadra han assenyalat per X la situació de reincidència delictiva a Catalunya. Un problema que és al peu del carrer i que a poc a poc s'infiltra a la política processista. Els usuaris han manifestat la seva incredulitat per aquesta situació usant la ironia.

La reincidència a Catalunya

La inseguretat esdevé el gran tema social i polític de Catalunya. Concretament, la delinqüència reincident. Aquest és el fenomen que omple d'incomprensió el ciutadà corrent i, ara, alguns polítics com els alcaldes de Junts.

El cas de Calella és paradigmàtic: el seu alcalde, March Buch, va denunciar que un petit grup acumulava centenars de delictes. També hi ha casos particulars com el d'una ciutadana que assegura que la Generalitat li va demanar que no denunciés els lladres. Van ser els mateixos mossos els que li van dir que els criminals eren reincidents.

I en relació amb els mossos, ahir mateix van publicar un missatge a X parlant d'aquest tema. Expliquen que un agent va detenir als voltants del Palau de la Generalitat dos lladres que acabaven de robar un telèfon a una turista. I que aquests lladres comptaven amb 32 antecedents.

"Regaleu alguna cosa quan s'arriba als 50?"

En última instància, són els mossos els que s'enfronten en primera línia a la impotència de detenir una vegada i una altra els mateixos. Com a màxim, es poden limitar a fer l'atestat i a sumar-hi un altre delicte. Els mateixos mossos expliquen que habitualment perden el temps en judicis en què l'acusat no es presenta.

Aquesta situació ha portat els usuaris a reaccionar fins i tot amb humor sarcàstic. Alguns deien que en comparació del Maresme, on acumulen 200 delictes, aquests amb 32 encara estan verds. Altres deixaven un encàrrec irònic als mossos dient-los que amb tantes detencions els lladres ja els han de trucar pel nom.

Captures de tuits responent a un tuit dels Mossos en què han detingut uns joves que tenen 32 antecedents
➡️ Política

Més notícies: