Primer pla de Dolors Montserrat parlant amb un lleuger somriure i amb ulleres posades
POLÍTICA

Dolors Montserrat anirà de número 2 a les europees i aclareix el futur del PP català

El futur polític de l'actual eurodiputada del Partit Popular continua passant per Europa. Aquest moviment també serveix per aclarir el futur de la formació a Catalunya

Dolors Montserrat continuarà a Europa. Segons ha pogut saber E-Notícies, l'actual eurodiputada serà la número 2 de la llista del Partit Popular a les eleccions europees. Fonts pròximes a Gènova admeten a aquest diari que, si no hi ha sorpreses, la política catalana acompanyarà el candidat del PP -encara per decidir- en els importants comicis del proper 9 de juny. Aquest moviment implica, a més, que s'aclareixin bona part dels dubtes sobre el futur del partit a Catalunya.

En els darrers dies, la política de Sant Sadurní d'Anoia ha estat al centre del debat polític. Dolors Montserrat presideix la Comissió de Peticions del Parlament Europeu que ha impulsat la missió encapçalada per dotze eurodiputats que han visitat recentment Catalunya per analitzar-ne el model immersió lingüística. Per això, ha esdevingut el blanc de les crítiques de la premsa processista.

Dolors Montserrat va encapçalar la llista del PP a les anteriors eleccions europees, el 2019. En la seva trajectòria a Brussel·les, Dolors Montserrat ha exercit com a membre de la Comissió de Medi Ambient, Salut Pública i Seguretat Alimentària. A més de presidir la Comissió de Peticions, també és Portaveu de la delegació espanyola del PP al Parlament Europeu i vicepresidenta del Partit Popular Europeu.

Després de guanyar les eleccions generals, però quedar-se sense opcions de governar per la confecció del Frankenstein 2.0, el PP prepara a consciència la cita electoral del proper 9 de juny. Per això, prepara una llista amb experiència a Europa, en la qual Dolors Montserrat encaixa a la perfecció, atesa la seva recent trajectòria. Encara falta saber qui liderarà la llista popular, malgrat que tot apunta que ho farà Esteban González Pons -tal com informava Vozpópuli fa uns dies-. El polític valencià va acompanyar de número 2 Dolors Montserrat a les llistes de 2019 i, per a aquest 2023, Feijóo apostaria pels mateixos noms, però intercanviant els seus llocs.

El president del PP català, Alejandro Fernández, intervé durant el darrer ple de la legislatura, al Parlament de Catalunya, el 26 de juliol del 2023, a Barcelona

El futur del PP a Catalunya, cada cop més clar

El moviment de col·locar Dolors Montserrat de número 2 a les llistes per a les europees té una incidència clara i directa en la política catalana. En els últims mesos s'ha parlat que Gènova la volia impulsar com a presidenta del PP català -recordem que qui presideix el partit a Catalunya és qui acaba sent el candidat a la Generalitat-. Aquesta jugada, doncs, deixa pràcticament via lliure Alejandro Fernández perquè segueixi liderant els populars catalans, just quan falta poc més d'un any per celebrar-se les eleccions al Parlament -previstes per a inicis del 2025-.

Un altre dels possibles candidats a rellevar Alejandro Fernández era Manu Reyes. Però, després de les municipals del mes de maig passat, acaba d'iniciar una nova etapa com a alcalde de Castelldefels -ja ho va ser del 2011 al 2015- i tot apunta que continuarà centrat en la política local. Després de Badalona -on governa còmodament Xavier García Albiol-, Castelldefels és la segona alcaldia més important del Partit Popular a Catalunya.

D'aquesta manera, després d'uns mesos de rumors, sembla que el futur del PP català es va aclarint. Un futur que passa per un Alejandro Fernández a qui les enquestes auguren una destacada pujada de cara a les eleccions catalanes. L'últim CEO (el CIS català) el catapultava fins als 14 escons, que seria un resultat més que bo si tenim en compte que actualment en tenen tres.