Pere Aragonès en una roda de premsa

POLÍTICA

Un militant d'ERC anuncia que no votarà Pere Aragonès diumenge

Critica la manca de rumb dels republicans i la poca atenció prestada a les bases del partit

De totes les incògnites de diumenge que ve, una de les més interessants és el resultat d'ERC. Tot i que sigui paradoxal, del resultat dels republicans dependrà en bona mesura la governabilitat de Catalunya. La sociovergència, per exemple, depèn que el tripartit no sumi i, alhora, el tripartit depèn que ERC no s'enfonsi gaire. D'altra banda, una majoria indepe també depèn que ERC no perdi gaire.

El que és segur és que són molts els que donen per descomptat que ERC pot patir un cop electoral fort. I que es facin virals els missatges de persones que diuen que sempre han votat ERC i que ara no ho faran, no hi ajuda. A més, les xarxes no es poden controlar.

Això és el que acaba de passar amb un usuari de nom Lluís Pujadas i que explica que ha estat militant republicà, que ha estat molt implicat amb el partit i que se sent decebut.

Tuit de Lluís Pujadas dient que no votarà ERC

Decepció a tots els fronts

Les seves explicacions de per què no votarà Pere Aragonès han tingut força recorregut, amb gairebé onze mil visualitzacions. En essència, diu que no votarà ERC per decepció a diversos nivells. Entre ells, destaquen “la poca capacitat d'influència”, “els acords signats sense garanties” i, sobretot, per desatendre les bases.

Tot i que és digne de destacar que aquest usuari se sent força a disgust amb el fet que ERC s'hagi concentrat en la “gestió autonòmica en detriment dels objectius d'alliberament nacional”. I és que un dels problemes capitals d'ERC és que també ha perdut molt de crèdit entre l'electorat nacionalista que no abandona el projecte de la independència.

Tuits de Lluís Pujadas explicant el perquè no votarà ERC a les eleccions

Per la seva banda, aquesta persona conclou que votarà Alhora, el partit de Graupera i Ponsatí. I, més enllà de la seva decisió en particular, al que apunta aquesta situació és que ERC pot entrar a la travessia del desert.

Si no aconsegueixen mantenir alguna quota de poder al proper Govern, el partit perdrà molt múscul econòmic i institucional. I no entrar a cap Govern i anar a una repetició electoral els enfonsaria encara més. Diumenge i sobretot dilluns hi haurà molta reflexió dins d'ERC.

➡️ Política

Més notícies: