Joan Ignasi Elena, durant una sessió al Parlament

POLÍTICA

Mal rotllo als Mossos per l'última decisió de Joan Ignasi Elena

S'estén la sospita sobre la 'imparcialitat del procés' per nomenar un alt càrrec policial

Els sindicats de Mossos d'Esquadra no veuen clar l'intent del conseller Elena de posar un afí com a Major del cos de Mossos. En un comunicat publicat a la seva pàgina web, manifesten els seus dubtes sobre aquesta operació política a dos dies de les eleccions. Així mateix, es pregunten quins són els criteris de selecció per a aquest lloc.

Convocatòria a mida?

La sorpresa dels Mossos va venir amb l'anunci a través de la seva intranet dient que demà, divendres, s'entrevistaran dos candidats per a un lloc “extremadament estratègic” com el de Major dels Mossos. És més, des dels sindicats ja veuen venir que el mateix divendres es podria publicar la resolució d'aquest procés de selecció.

A més de ser un moment inoportú per fer un nomenament així, els sindicats tenen dubtes sobre “la imparcialitat del procés”. El motiu per a aquests dubtes no és cap altre que el fet que les bases no contemplen aquestes entrevistes com un criteri de selecció. És a dir, que l'anunci que se'n va a entrevistes als candidats seria una cortina de fum per donar aparença de validesa al procés.

Primer pla de Joan Ignasi Elena parlant i alçant el braç dret cap endavant

Davant d'això, els sindicats plantegen preguntes bàsiques. "Quines són les competències que han de tenir les persones aspirants a la plaça de Major del cos de Mossos d'Esquadra? Quins són els criteris d'avaluació? Sobre què o sobre quines qüestions les dues persones seran avaluades i puntuades?”.

I si, tal com sospiten els sindicats policials, demà s'anuncia la resolució del procés de selecció, serà difícil sostenir que no és un nomenament purament polític en un moment en què, a més, ERC està de sortida.

Per tot això, els mossos diuen que estan preocupats que s'estengui la sospita de la qual s'estan fent ressò els mitjans de comunicació: que es tracta d'una “convocatòria feta a mida”.

➡️ Política

Més notícies: