Captura de pantalla de Twitter

POLÍTICA

L'aplaudit missatge d'una noia àrab sobre inseguretat i immigració a Catalunya

Cada cop més joves mostren sense embuts la seva preocupació per la creixent inseguretat als barris


La immigració i la inseguretat són els temes estrella de la campanya electoral a Catalunya. L'esquerra acusa partits com el PP i Vox de racistes per vincular inseguretat amb immigració i ficar tots els immigrants al mateix sac. Però aquests partits es defensen argumentant que no estan en contra de tota la immigració sinó només d'aquella que entra de manera il·legal, comet delictes i no es vol integrar.

Més enllà del que argumenten uns partits i els altres, a vegades convé escoltar també el que pensa la gent del carrer. Hi ha opinions molt significatives, com la d'una jove d'origen àrab que durant una entrevista a peu de carrer mostra el pensament sobre el que està passant actualment a Catalunya. El vídeo està circulant per les xarxes socials, acumulant milers de visualitzacions i generant tota mena de reaccions positives.

La noia, que afirma que és mestissa d'origen àrab, explica que “en aquestes cultures es tracta diferent de la dona que l'home i quan vénen aquí no s'adapten”. A més, treballa de cambrera, i reconeix tenir més por en sortir al carrer de nit, sobretot quan se li acosta un home estranger. A parer seu, a Catalunya hi ha més delinqüència que a la resta d'Espanya “perquè les lleis d'aquí són massa permissives”.

Cada cop més joves defensen aquest discurs

El vídeo ha provocat l'aplaudiment de molts que aproven les paraules d'“aquesta noia tan normal, assenyada i valenta”. Diuen que "s'agraeix la sinceritat i la valentia d'aquesta noia" que "ha dit la veritat i allò que molta gent pensa però no s'atreveixen a dir". Entre els comentaris n'hi ha també alguns que acusen directament els dirigents polítics catalans que han contribuït a aquesta realitat.

Exemples com aquest demostren que s'ha trencat el tabú de la immigració a Catalunya i que cada cop hi ha més joves que donen suport a aquest tipus de discursos. Ho fan en bona mesura mogut per la preocupació que genera la creixent inseguretat que pateixen, sobretot, els barris humils i els treballadors. A diferència de l'esquerra, partits com el PP i Vox han sabut penetrar en aquests barris amb propostes per controlar la immigració i garantir la seguretat dels ciutadans.

➡️ Política

Més notícies: