Una multitud de persones amb samarretes i banderes d?Espanya es reuneixen en un parc amb arbres al fons.
POLÍTICA

Un membre del PSC denuncia una agressió a BCN per portar la samarreta de la Selecció

El presumpte agressor li va dir que li 'esgarrifava' veure'l amb la samarreta: la víctima ja ha presentat una denúncia

Fins ara, Sergi Vargas Carrasco era un desconegut. Socialista, Vargas Carrasco ha exercit importants càrrecs de comunicació per al PSC, i actualment és membre del departament de comunicació del partit a l'Ajuntament de Barcelona.

Ara, Vargas ha denunciat a través de xarxes socials haver patit una agressió per raons ideològiques. Els fets haurien passat la nit passada en una discoteca de Barcelona. El motiu? Portar una samarreta de la Selecció Espanyola.

Diversos aficionats de la selecció espanyola animen l'equip en un pavelló de la Vall d'Herbon, lluint samarretes de la selecció i banderes espanyoles

“L'agressor m'ha dit que li esgarrifava”, explica Vargas, “i, en preguntar-li el motiu, m'ha cridat que li esgarrifava per espanyol i m'ha fet un cop de puny al cap”.

Després de l'atac, el personal de seguretat del local va aconseguir localitzar el presumpte agressor, que posteriorment va ser identificat pels agents dels Mossos d'Esquadra que van anar al lloc.

“He anat al CUAP a fer part de lesions i denúncia a Comissaria. Ens veurem a la Ciutat de la Justícia”, ha explicat.

D'altra banda, Vargas Carrasco ha rebut nombroses mostres de suport a les xarxes socials. Han estat molts els usuaris que han insistit que aquesta mena de situacions no han de tornar a Catalunya.

La ressaca política del futbol

Feia força temps que no es produïen aquesta mena d'episodis a Catalunya. Un dels més famosos va passar en ple procés, el 2016, quan un grup de persones va atacar dues noies en una carpa de promoció de la Selecció. El 2022, el Tribunal Suprem va confirmar que era un delicte d'odi.

En tot cas, va ser fa un mes, arran de l'Eurocopa, quan el futbol espanyol va tornar a generar polèmiques a Catalunya. Els intents de politització de l'esdeveniment van ser intensos i molt variats.

Aquí hi ha, per exemple, els greus va insultar que va rebre l'alcalde Collboni per instal·lar una pantalla gegant a Barcelona; o l'intent equivocat de l'exministra Montero de capitalitzar les figures d'alguns futbolistes. Sense oblidar tampoc que el president Rull va felicitar el mundial de veterans +85 de ping-pong.

➡️ Política

Més notícies: