Ignacio Garriga parlant en un podi amb el logotip del Parlament de Catalunya al fons.
POLÍTICA

Les 6 mesures que proposa Vox per frenar la delinqüència a Catalunya

Ignacio Garriga insisteix que són els barris catalans més humils els que pateixen els efectes de la inseguretat

El problema de la inseguretat a Catalunya no fa més que créixer. Aquests dies ha adquirit molta notorietat arran de l'auge dels apunyalaments. De fet, el compte de X, l'Apunyalòmetre, s'ha fet viral en poc temps i ja ha provocat debats i columnes d'opinió.

Les últimes dades apunten que l'agost porta de moment 30 apunyalaments. Segons el rànquing de l'Apunyalòmetre, Barcelona està en primera posició amb 12 apunyalaments.

Davant d'aquesta situació, Vox ha exigit al nou Govern del president Illa mesures amb caràcter urgent. Des de la formació, proposen 6 mesures que consideren fonamentals per aturar el creixement de la inseguretat.

Ignacio Garriga amb vestit fosc parlant en un podi amb micròfons al Parlament de Catalunya

Expulsió d'immigrants il·legals

Es tracta d'una mesura que des de Vox ja han reivindicat més d'una vegada. Havent constatat la vinculació entre immigració irregular i delinqüència, des de Vox consideren prioritària “l'expulsió de tots els immigrants que han accedit il·legalment i que resideixen al nostre país”.

Expulsió d'immigrants legals multireincidents oamb delictes greus

En aquest mateix sentit, des de Vox proposen l'expulsió dels immigrants legals que hagin comès delictes greus o facin de la delinqüència el seu estil de vida. Es tracta, doncs, del debat paral·lel de la multireincidència, en què Vox també s'ha mostrat molt contundent. Aquesta mesura està en continuïtat amb la seva polèmica campanya durant les eleccions autonòmiques de Bitllet de tornada.

Tancament dels centres de Menes

En harmonia amb això, Vox proposa el tancament dels centres de menors no acompanyats, que entre altres coses representen un seriós disturbi per a la convivència d'alguns barris i municipis. Com mostren les dades penitenciàries, hi ha una sobrerepresentació de joves d'origen magribí entre els presos joves a Catalunya.

Una persona amb samarreta groga i pantalons grisos està dreta davant d'una porta de ferro entre dos pilars de pedra en un entorn arbrat.

Repatriació de Menes

Novament, es tracta d'una mesura que Vox ha defensat més d'una vegada. Des del partit consideren que, per una qüestió humanitària, aquells nois que realment siguin menors han d'estar amb els seus pares i les seves famílies.

Cal tenir present que el 2024 es presenta com un any de rècord a l'arribada de menes. De fet, el repartiment de menors entre comunitats va ser el detonant perquè PP i Vox trenquessin els seus acords de govern.

Eliminació d'ajuts a ONG's

Es tracta d'un altre punt polèmic i Vox s'ha mostrat en contra de l'opinió majoritària. Per tal d'aturar el famós efecte crida, els d'Ignacio Garriga proposen “l'eliminació de totes les ajudes socials a immigrants i de les subvencions a associacions o ONG que promoguin la immigració il·legal”.

Augmentar efectius de Mossos

Es tracta d'una mesura d'ordre operatiu per, com a mínim, controlar la situació mentre no s'acudeixi a les causes. Vox demana al nou Govern del tripartit que augmenti el nombre d'agents, així com les seves capacitats i mitjans materials, que ja han estat objecte de reivindicacions per part dels sindicats policials.

Foto de quatre agents del dispositiu policial dels Mossos a Sant Feliu de Llobregat d'esquena

Garriga posa el focus als barris més humils

El líder del partit a Catalunya, Ignacio Garriga, ha assenyalat que “el projecte multicultural és un fracàs manifest, com demostren les dades de les presons catalanes, amb més estrangers que nacionals malgrat que els immigrants representen poc més del 16% de la població”.

Així mateix, ha criticat la ineficàcia de les polítiques migratòries dels successius governs de la Generalitat, que “estan tenint nefastes conseqüències per als catalans en forma de delinqüència i criminalitat”. En aquest sentit, Garriga ha insistit que són els barris més humils els que pateixen aquests efectes negatius del desordre migratori.

Per això, demana la celebració d'un ple monogràfic al Parlament per abordar en exclusiva la situació d'inseguretat a Catalunya.

El debat de la inseguretat, en definitiva, no fa res més que créixer.

➡️ Política

Més notícies: