Diverses persones porten una bandera estelada durant la manifestació organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) amb motiu de la Diada, dia de Catalunya, a 11 de setembre de 2021, a Barcelona
POLÍTICA

Un membre de l'ANC denuncia a un altre per una agressió durant la Diada

Anthony Sànchez és simpatitzant d'Aliança Catalana

Aquesta Diada de l'11 de Setembre ha mostrat un moviment independentista més tensionat i dividit que mai. Un dels pols de l'enfrontament és l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), partidària de la via unilateral i enfrontada als partits processistes. Però la guerra ha esclatat també al cor de la pròpia entitat.

Anthony Sànchez, membre de l'ANC, ha denunciat una agressió per part d'una altra militant durant els actes de la Diada. El noi, que va ser candidat de Junts per Catalunya, ara és simpatitzant d'Aliança Catalana. Això ha valgut l'enfrontament contra els sectors de l'esquerra independentista.

Únete al boletín de E-NotíciesLas NOTICIAS DE VERDAD
Unirme

Sànchez ja havia protagonitzat diverses topades amb l'entorn cupaire a les xarxes socials. Segons denuncia ara, una militant "antifeixista" de l'ANC el va agredir per "nazi". Hores abans, ell mateix havia denunciat en un parlament a Ripoll el cordó sanitari a l'independentisme identitari que representa Aliança Catalana.

Anthony Sànchez denuncia una agressió

"Un dia tan important, preciós i digne per a Catalunya com la Diada Nacional de l'11 de Setembre es va convertir per a mi en un malson". Així comença el missatge d'Anthony Sànchez en què denuncia l'agressió. Explica que "durant la manifestació de l´ANC vaig ser víctima d'una lamentable agressió".

Assenyala com a agressora a Mariona Sardona, “exsecretària nacional de l'ANC” que “estava fent tasques del servei d'ordre”. Afirma que el va titllar de “nazi” i que el va continuar insultant “en reiterades ocasiones”. Fins i tot que “en un grup intern es van vanagloriar d'haver-me tocat la carona per nazi”.

Sànchez nega “rotundament” que sigui nazi, “i tot aquell que em coneix el més mínim ho sap”. Segons el seu relat, “la van expulsar de la zona, però el temps que va passar va ser per a mi una eternitat”. Acusa la suposada agressora d'“atacar irracionalment demòcrates convençuts amb tot l'odi i la virulència”.

'No vaig ser l'única víctima'

El jove assegura haver denunciat els fets al comitè disciplinari de l'ANC, “perquè aquest odi irracional i agressió discriminatòria no quedi sense càstig”. Apel·la a la defensa de les idees “amb la paraula i no a través de la violència política”. Per això denuncia el que considera “el veritable totalitarisme feixista”.

Imatge de la manifestació de l'11 de setembre amb Dolors Feliu a la primera fila agafant la pancarta. De fons, desenes de persones amb banderes estelades

"Em resulta molt difícil escriure aquest text", prossegueix, "però crec que he de ser valent i donar aquest pas per amor a l'Assemblea i a Catalunya". Explica també que "no vaig ser l'única víctima d'aquesta fastigosa agressió". Sànchez no dubta a assenyalar “un greu problema nacional de fanatisme intolerant, violent i antidemocràtic”.

Anthony Sànchez, molt actiu a les xarxes socials i amb un cert ressò en el moviment, fa temps que denuncia el problema migratori a Catalunya. Els seus postulats l'han fet simpatitzar amb l'independentisme radical i identitari. És així com s'ha convertit en focus de les ires de l'esquerra independentista.

➡️ Política

Més notícies: