Fotomuntatge amb una presó de fons i el braç d'una activista amb una bandera associada a la comunitat transsexual
POLÍTICA

Un maltractador canvia de gènere gràcies a la Llei Trans i demana l'indult al govern

Aquest sevillà ha estat condemnat per maltractar les seves dues exparelles

No, ja no és el youtuber Roma Gallardo buscant protagonisme i volent denunciar una llei mal feta. Ara, qui diu que se sent dona i ha manifestat ser-ho davant del registre civil és un autèntic pocavergonya amb balcons al carrer. Es tracta, en concret, d'un individu d'1,80 que es deia Antonio i diu que es diu Milan ara. Fins aquí, sense problemes: el drama comença quan hom sap que el paio és un maltractador en sèrie.

De Sevilla

Que se sàpiga, hi ha almenys dues víctimes: Patrícia i Victòria. Són dues dones de les quals va ser parella de manera simultània i que el van denunciar, sense conèixer-se, per maltractaments. La primera denúncia no es va substanciar en condemna, però la segona sí: 40 mesos.

Què fa ara el subjecte? Es canvia de sexe. Per què? Per no entrar a la presó. Intenta, de fet, evitar la pena via indult. Diu que és una persona nova. I, en el cas que no se li concedeixi l'indult, la llei li permetrà ingresar en un mòdul o una presó de dones, tot i ser un maltractador condemnat.

Com pot ser?

Si ho fa, és gràcies a la Llei per a la igualtat real i efectiva de les persones trans i per a la garantia dels drets de les persones LGTBI. Es tracta, és clar, de la coneguda com a 'Llei Trans' impulsada pel govern de Pedro Sánchez.

Segons la norma en vigor, només cal tenir 16 anys i presentar-se davant el Registre Civil per canviar de sexe. I sense informes mèdics ni psicològics, sense més ni més. Les víctimes, és clar, se senten “desprotegides i indefenses”.

Inscriu-te al butlletí d'E-NotíciesLes NOTÍCIES DE VERITAT
Inscriu-t'hi

Que se li concedeixi o no l'indult, com va passar amb els ínclits processistes, ja és cosa del Consell de Ministres. A priori, la renovada persona que es fa dir Milan, sembla tenir-ho difícil, però mai se sap.

Pedro Sánchez en un acte electoral del PSOE amb rostre de preocupació

Segons denuncien les seves exparelles, Antonio és una persona "masclista i homòfoba", que defineixen com "psicòpata". I adverteixen que "està molt ben assessorat i és intel·ligent". Elles, lògicament, se senten "indefenses i desemparades" davant d'aquesta situació que permet la Llei Trans. Una llei que, denuncien, fa que "es pugui canviar de gènere molt fàcilment". Victoria, una de les víctimes, reconeix que té "pànic" i que només el fet de sentir-se "molt protegida per la seva família i per la Policía Nacional" l'ajuda a tirar endavant.

➡️ Política

Més notícies: