Primer pla d'una dona rossa amb ulls blaus portant un burca que li cobreix gairebé tota la cara menys els ulls i el front
POLÍTICA

La impactant campanya amb burques del partit Hacer Nación: 'Aturem la invasió'

Tenen dos regidors de Velilla de San Antonio (Madrid)

De moment, tenen una web, un compte a Twitter força actiu i, també, perfils diversos a Facebook, Instagram i altres xarxes socials. A la seva pàgina web, figuren agrupacions locals a poblacions de Madrid, Almeria, Aragó, Alacant, Màlaga, Sevilla i Albacete. Aquests dies són notícia per una impactant campanya llançada via Twitter en què el burca és protagonista.

 

El que no volen

El vídeo que presenten està gravat a Madrid, just al costat de la Plaça de Bous de Las ventas. Darrere d'una pancarta, apareix un grup de noies molt joves vestides amb burca. Subjecten una pancarta en què figura un lema: Espanya 2030, Aturem la invasió.

Davant de totes, una noia vestida a l'europea, és clara: pregunta si l'Espanya que es vol és l'encarnen aquestes noies amb burca. El seu discurs s'alterna amb inserits d'un home d'aires magribins col·locant un burca una noia.

El discurs conclou amb un avís per a qui vulgui acovardir-les: es mantindran dretes. També indiquen que, contra tot això, la seva solució és Hacer Nación, que així es diu el seu partit. De moment, tenen dos regidors a Velilla de San Antonio (Madrid).

Van presentar llistes a Jaén, San Fernando de Henares i Barrax (Albacete). L'auge de Vox, com moltes altres formacions minoritàries de pressupostos semblants, ha limitat molt el mercat d'aquests partits. Seran aquestes noies l'equivalent a la ripollenca Sílvia Orriols al Corredor del Henares, la zona a on és Velilla? O s'assemblen més al que va representar Josep Anglada a Vic i el Vendrell?

Inscriu-te al butlletí d'E-NotíciesLes NOTÍCIES DE VERITAT
Inscriu-t'hi

Alternativa a Vox

A la seva pàgina web , els integrants de Hacer Nación es defineixen com “un moviment” i asseguren ser “l'alternativa a Vox”, però els seus resultats van ser anecdòtics al maig. Potser, amb més campanyes com aquesta, aconsegueixen millors resultats en el futur. 2027 sembla ser, en principi, el seu proper objectiu.

El que és indubtable és que impacta: almenys, i de moment, encara ens sorprèn, a tots i per malament, veure dones amb burca a Espanya. En el futur, no se sap què pot passar i, precisament d'aquesta inquietud, es volen aprofitar aquestes noies.

➡️ Política

Més notícies: