Un carrer amb escombraries i objectes tirats, incloent-hi roba i cables, al costat d'una imatge d'una safata amb escombraries i una xeringa.
POLÍTICA

Màxima preocupació per la degradació d'un barri de BCN: xeringues al terra

El barri de Sant Antoni travessa des de fa temps un accelerat procés de degradació

La delinqüència és només una de les cares de la degradació de Barcelona, però hi ha altres problemes com l'incivisme, la brutícia i la drogoaddicció. Les darreres imatges pujades a la plataforma X han causat especial preocupació. Es tracta del barri de Sant Antoni, al costat del Raval, on hi ha mercats d'objectes robats i on abunda la brutícia i fins i tot es poden veure xeringues a terra.

Un grup de persones interactua en un carrer, amb un matalàs i diverses bosses al seu voltant.

Sant Antoni va ser una de les grans apostes dels Comuns per al desenvolupament sostenible de la ciutat i els seus projectes de les superilles. Anys després, el barri viu sumit en la inseguretat i els problemes de convivència . Carrers mal il·luminats, obres que s'eternitzen i una gran quantitat de rondadors que han convertit el barri en una zona perillosa on els veïns no s'atreveixen a sortir de nit.

El compte de X@La4tu ha pujat les imatges dels mercats il·legals i l'acumulació de brutícia i xeringues a la via pública. Llancen un SOS advertint que molts comerços estan tancant per la situació límit que es viu en aquesta zona. Carrers com Riera Alta i els voltants de Sant Antoni Abat són zones especialment problemàtiques, sobretot per l'acumulació de gent amb problemes de drogoaddicció.

Preocupació per l'acumulació de xeringues

L'ajuntament de Barcelona fa temps que arrossega el problema del sanejament de la via pública, i en especial de la recollida de xeringues. Els darrers anys s'ha multiplicat de manera preocupant la presència als carrers d'aquests objectes punxants perillosos per a la salut. Totes les alarmes van saltar el mes d'abril passat, quan un nen va haver de ser atès a l'hospital després de punxar-se amb una xeringa.

L'ajuntament de Barcelona, ara en mans del PSC, va impulsar el Pla Endreça precisament amb l'objectiu d'acabar amb la brutícia i l'incivisme. El pla se centrava precisament a Ciutat Vella, una de les zones més degradades, sinó la que més, però un any després els resultats brillen per la seva absència. Xavier Trias ha acusat el pla de Collboni de ser una mera operació de màrqueting.

La realitat és que el nom de Barcelona està collint cada vegada més mala fama a nivell internacional. Molts rànquings situen ja la ciutat com una de les més perilloses d'Europa, sobretot per l'augment dels robatoris violents i els atacs amb ganivet.

➡️ Política

Més notícies: