Muntatge amb fotos de personatges
POLÍTICA

El temor d'un barri de Barcelona de convertir-se en el nou Raval

Les onades de robatoris, brutícia i incivisme s'han apoderat de Sant Antoni

Fa temps que la ciutat de Barcelona està instal·lada en la degradació fruit d'anys d'abandonament de les institucions, i l'auge de la delinqüència i l'incivisme. Però el fenomen no és igual a tots els barris. Algunes zones com el Gòtic i el Raval al districte de Ciutat Vella fa temps que encapçalen la degradació, però aquesta s'està expandint a altres zones com Sant Antoni.

Aquest barri situat a l'Eixample, al costat del Raval, va ser un dels epicentres del mandat d'Ada Colau, per exemple amb la creació de les Superilles. Però la zona ha patit un progressiu procés de degradació que es manifesta de dues maneres. D'una banda, l'augment de la delinqüència, i de l'altra la deixadesa i la brutícia.

Fotomuntatge amb una imatge de fons de Barcelona i al capdavant un agent de Mossos d'Esquadra

Aquest any la zona ja ha patit diverses onades de robatoris, sobretot en comerços, que s'afegeix a la llarga situació d'inseguretat que denuncien els veïns. El passat 12 de setembre, el grup municipal de Junts va criticar la deixadesa i la brutícia “permanent” que han de patir els veïns i veïnes de Sant Antoni. Això ha portat a un cansament dels veïns, que fa temps que parlen de la “ravalització” del barri.

SOS Sant Antoni dóna veu d'alarma

La situació ve de llarg, però els últims mesos s'ha agreujat per les obres a la ronda de Sant Antoni, la deficient il·luminació i l'absència de policia. A això s'hi suma l'aterratge al barri de persones sense sostre, rondadors i drogoaddictes que van augmentar la sensació d'inseguretat. L'augment de l'assalt a transeünts i robatoris en comerços han provocat el pànic entre els veïns, que veuen com el seu barri cada cop s'assembla més al Raval.

Aquest augment de la inseguretat va motivar la creació de grups de denúncia com a SOS Sant Antoni. Aquesta setmana han denunciat un apunyalament al barri i la instal·lació d'una botiga hores després. "Això és l'Eixample, amics, no és el Raval, la decadència s'estén per tot Barcelona", van advertir.

Assenyalen l'ajuntament de Barcelona, la Guàrdia Urbana i els Mossos per haver abandonat “els qui sí que paguem impostos”. La publicació ha provocat un debat a les xarxes, i moltes persones coincideixen a assenyalar a l'esquerra com a responsable.

La delinqüència s'expandeix per Barcelona

L'auge de la delinqüència a Barcelona aquests darrers anys ha anat acompanyat d'un canvi geogràfic. Si anteriorment la criminalitat estava concentrada a barris perifèrics, ara s'ha apoderat del centre de la ciutat. La Mina, Sant Roc i Sant Cosme segueixen encapçalant els rànquings de zones més perilloses, però aquest està liderat ara mateix per barris cèntrics com ara el Raval, la Barceloneta, el Gòtic. i Sant Antoni.

➡️ Política

Més notícies: