Home amb barba i ulleres parlant en un podi amb micròfons.
POLÍTICA

El pronòstic d'Alejandro Fernández sobre el futur de Junts

El president del PP català avisa que no hi ha un sector pragmàtic al partit de Puigdemont

S'acosten temps turbulents a Junts per Catalunya, el partit de Carles Puigdemont que el proper mes d'octubre celebrarà el seu congrés nacional. Puigdemont surt amb clar avantatge per ser proclamat nou president del partit. Però el congrés servirà també per resoldre la pugna entre els diferents sectors que integren el partit i que fa temps que rivalitzen per aconseguir el control.

Hi ha qui veu una lluita soterrada entre els puigdemontistes i un sector més pragmàtic partidari de tornar al nacionalisme conservador moderat. Altres, en canvi, desconfien de l'existència d'un sector crític amb Puigdemont dins de Junts.

Carles Puigdemont parlant a un micròfon amb una bandera catalana de fons.

És el cas del president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, que ha vaticinat en un tuit què passarà amb Junts després del Congrés.

Fernández ha ironitzat amb la suposada existència d'un sector pragmàtic: “Són tan pragmàtics que ningú no coneix la seva identitat”. El dirigent popular pronostica que la pressió d'Aliança Catalana reforçarà el lideratge de Carles Puigdemont “i radicalitzarà més encara el discurs”.

"Però tranquils", diu en una advertència final, "seguiran viatjant a Madrid pragmàtics d'incògnit a vendre la seva mercaderia avariada".

Torna a planejar l'ombra de Junts al PP

Alejandro Fernández va obrir una guerra amb la direcció nacional del partit quan Alberto Núñez Feijóo es va aviar a negociar amb Junts per la seva investidura. El tarragoní va estar a la corda fluixa, i només la imminència de les eleccions catalanes el van permetre seguir al seu lloc. Els espectaculars resultats el van consolidar, però ell i Feijóo segueixen tenint les diferències sobre com cal relacionar-se amb Junts.

Fernández ha patit a les seves carns el procés durant tots aquests anys, i per això està en contra de l'estratègia de la distensió que planteja Feijóo. Ja va dir al seu moment que amb Junts no hi ha res a negociar. Per això desconfia de l'existència d'un sector pragmàtic a Junts, i trasllada la idea que Puigdemont seguirà al seu lloc molt de temps fins i tot amb un discurs més radicalitzat.

El titular que comparteix és de l'ABC, cosa que podria fer entendre que alguna premsa afí al PP està generant la il·lusió d'aquest sector pragmàtic per aplanar el camí a un pacte amb Junts. Aquesta possibilitat, impensable fa uns mesos, ara sembla més real. El pacte d'investidura entre ERC i el PSC a Catalunya i els darrers revessos de Junts al PSOE al Congrés de Diputats obren la porta a una nova aliança de dretes.

➡️ Política

Més notícies: