Home calb amb barba parlant a una conferència de premsa amb un fons blau i el logotip del PP.
POLÍTICA

Daniel Sirera (PP) no descarta pactar amb Junts a Barcelona

Sirera assegura que el 2027 el PP 'entrarà' al govern municipal de Barcelona

El líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Daniel Sirera, comença a caldejar l'ambient i no descarta la possibilitat de pactar amb Junts al consistori. D'aquesta manera, Sirera torna a remoure una possibilitat que d'un temps ençà ronda per la política espanyola i catalana. Com és habitual, ha estat més una insinuació que una constatació.

Ho ha dit en una entrevista per a Gemma Nierga, al programa Cafè d'Idees. Sirera s'ha mostrat convençut que “a les properes municipals, el PP pujarà, serà decisiu i entrarem al govern municipal”. Davant d'això, Nierga li ha preguntat que si entraran al consistori de la mà de Junts. “No ho sé”, s'ha limitat a respondre Sirera.

Així mateix, Sirera ha buscat rebaixar expectatives negatives sobre la relació entre Junts i el PP. "No hi ha cap relació especial", ha dit Sirera, "hi ha el contacte típic que hi ha al Congrés dels Diputats entre portaveus en el dia a dia". Amb aquestes paraules, El líder popular diu que el camí entre PP i Junts no està especialment obstaculitzat.

Daniel Sirera, en roda de premsa a la seu del PP

Marcatge a Collboni

En un altre ordre de coses, Sirera ha reivindicat que el seu vot per fer alcalde a Collboni va servir per treure el "colauisme" de l'Ajuntament. “I espero i desitjo pel bé de Barcelona que Collboni no tingui ara l'ocurrència de tornar a posar els Comuns a un govern municipal”.

Sobre Collboni, Sirera ha retret a l'alcalde tenir una actitud poc dialogant quan, a més, no els ho pot permetre. “Collboni, que governa en solitari, té una manera de ser i de fer que crec que s'avé poc a l'esperit de Barcelona. Crec que en una minoria absoluta hauria de tenir una capacitat de diàleg molt més important amb la resta”

Junts i la “dreta espanyola”

Aquestes paraules de Sirera venen en uns dies en què precisament la relació política entre Junts i el PP ha adquirit protagonisme. El motiu és que els de Puigdemont es van posar del costat del PP i Vox per tombar la limitació dels lloguers que va proposar Sumar.

Això ha fet que l'esquerra catalana hagi passat a l'atac contra Junts. Des d'ERC, els republicans insisteixen ara molt que Puigdemont s'hagi alineat amb la “dreta espanyola”. Per la seva banda, els juntaires reivindiquen que estan tibant les cordes de Sánchez per obtenir beneficis per a Catalunya.

➡️ Política

Més notícies: