Muntatge de fotos de Pedro Sánchez, amb cara trista, aixecant la mà dient adéu amb el logo del PSOE de fons
POLÍTICA

La majoria d'espanyols rebutgen l'estratègia de Pedro Sánchez

Els votants creuen que seria una Espanya ingovernable

Tret d'un gir inesperat dels esdeveniments, sembla que el futur de la governabilitat a Espanya passa per dos únics escenaris. O una reedició del Govern frankenstein, o una repetició de les eleccions. La majoria dels espanyols es decanten per aquesta última.

Així ho afirma una enquesta de NC Report publicada avui per La Razón, segons la qual més de la meitat dels espanyols prefereixen unes noves eleccions que un govern amb els independentistes. Un 56,4% dels enquestats veurien bé una repetició electoral per evitar que Sánchez sigui president amb el suport de Puigdemont.

Rebuig de molts socialistes

Crida l'atenció que gairebé un 32% dels votants socialistes es decanten per la repetició electoral. En el cas del PP, el 87% dels electors aniria a noves eleccions, el 100% en el cas dels votants de Vox. A Sumar, només el 12,5% prefereix eleccions que un govern amb el suport dels independentistes.

Muntatge amb dos primers plans de Carles Puigdemont i Pedro Sánchez somrient

En el global, només un 37,4% dels espanyols preferiria governar amb els independentistes que no pas noves eleccions. Gairebé un 60% s'oposa que Pedro Sánchez sigui investit amb els diputats de Junts. El 54% dels votants del PSOE i el 96% dels de Podem sí que acceptarien el suport de Puigdemont.

Una majoria dels votants socialistes demanen a Pedro Sánchez que no cedeixi al xantatge dels separatistes. Això indica el rebuig que genera en els mateixos socialistes l'estratègia del seu líder. Tot i això, també ha calat el missatge del cordó sanitari a PP-Vox.

Espanya, ingovernable

Segons aquesta enquesta, el 51,7% dels espanyols vol modificar la llei electoral per no dependre dels partits separatistes. A més, una majoria dels ciutadans creuen que amb un Govern frankenstein Espanya seria ingovernable. La raó rau en la fragmentació política i en les exigències dels nacionalistes.

Tampoc no convenç que la governabilitat d'Espanya depengui de Vox. Un 58% dels enquestats ho veu negatiu, davant d'un 38% que no veuria malament una coalició amb el partit d'Abascal. Davant d'això, només queda com a alternativa un govern de PP-PSOE.

Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo donant-se la mà al plató d'Atresmedia per promocionar la seva cara a cara per a les eleccions generals del 23 de juliol de 2023

Aquesta fórmula genera divisió, ja que un 43% veuria bé l'acord mentre que un 48% ho veuria malament. El pacte PP-PSOE té millor acollida entre els votants populars, ja que un 67% ho acceptaria davant d'un 36% dels votants socialistes.

➡️ Política

Més notícies: