Primer pla de Sílvia Orriols amb una imatge de fons d'una manifestació independentista
POLÍTICA

Sílvia Orriols, més a prop de fer el salt al Parlament

L'alcaldessa de Ripoll i el seu partit Aliança Catalana es preparen per a les properes eleccions autonòmiques

El processisme volia apartar Sílvia Orriols de l'alcaldia de Ripoll i el que tindran és una rival al Parlament de Catalunya. La líder d'Aliança Catalana s'ha convertit en les darreres setmanes a la principal enemiga d'ERC, Junts i la CUP. Però com ja va passar els darrers 4 anys, l'intent processista d'apartar-la de la vida política només ha aconseguit engrandir la seva figura.

El que va començar sent un problema a escala local per a ERC, Junts i la CUP va camí a convertir-se en una pedra a la sabata per als que han controlat al seu gust l'independentisme català en els últims anys.

La bona acceptació que Sílvia Orriols està tenint entre l'independentisme és vist com una amenaça per als partits processistes. Aliança Catalana són els primers que ho han detectat. I, més d'una vegada, ja han deixat clares les seves intencions de fer el salt al Parlament. Ara, aquesta idea llançada a l'aire va prenent forma, tal com es pot comprovar en el discurs d'Orriols i del seu partit els últims dies.

Muntatge amb un primer pla de Sílva Orriols i de fons una imatge desenfocada de l'hemicicle del Parlament amb diversos diputats asseguts

Sílvia Orriols és alcaldessa de Ripoll, parla de l'actualitat del municipi i defensa l'obra de govern del seu partit a la capital del Ripollès. Però també segueix atenta al dia a dia de la política catalana. Molt activa a les xarxes socials, la líder d'Aliança Catalana no desaprofita cap oportunitat per apuntar cap amunt. I, de passada, deixar clar als processistes que no els deixarà passar ni una.

Els últims dies, Sílvia Orriols ha parlat de qüestions que afecten el conjunt dels catalans, no només els ripollesos. Criticar el decret del Govern de permetre el burquini a les piscines municipals, defensar el turisme o assenyalar la Conselleria d'Igualtat i Feminismes en són alguns exemples.

La dirigent d'Aliança Catalana ja no només vol convèncer els habitants de Ripoll. Ja no parla només per a ells. Sílvia Orriols ha ampliat el focus i s'adreça a tots els catalans.

Evidentment, encara és aviat per saber què farà el seu partit per a unes eleccions autonòmiques que, avui dia, estan previstes per al 2025. El que sembla clar és que la mateixa Sílvia Orriols i Aliança Catalana són conscients que els propers comicis catalans seran clau per al vostre projecte. I a poc a poc van preparant el terreny per fer el salt amb força al Parlament de Catalunya.

➡️ Política

Més notícies: