Lamine Yamal amb l'equipació de la Selecció Espanyola aplaudint.
POLÍTICA

'Lamine Yamal ha rebut molt missatge d'odi per part de marroquins'

Un conegut programa de televisió entrevista el propietari del bar on acudeix la família del futbolista

El futbolista espanyol d'origen marroquí Lamine Yamal és l'estrella de la jornada per mèrits propis. Després d'un partit que es prometia intens atesa la rivalitat natural amb França, l'heroi de la nit va ser el jove Lamine.

Amb només 16 anys, va marcar un gol que té tots els números d'emportar-se el premi a millor gol del campionat. De passada, va empatar un partit que va començar molt amunt per a Espanya.

Tot i que ell mateix insisteix que el seu objectiu és l'esport i guanyar aquesta eurocopa, Lamine no només s'ha fet viral pels seus dots futbolístics. Al marge d'ell, són molts els que ara s'aprofiten amb la seva figura per fer política. Més encara tenint en compte els seus orígens marroquins, que han donat peu a moltes figures de l'esquerra a parlar del "racisme" i de "l'extrema dreta".

Irene Montero, per exemple, ha protagonitzat un important ridícul parlant del tema. L'exministra d'Igualtat ha reivindicat que els golejadors d'ahir fossin “persones racialitzades” i ha parlat de Nico Williams i Lamine Yamal. Però Nico Williams no va marcar cap gol, sinó Dani Olmo, que no és un exemple de “persona racialitzada”.

Aquest error li ha portat a intentar esborrar el vídeo quan ja era massa tard.

Resposta inesperada

L'esquerra, doncs, ha encès tota la maquinària per capitalitzar la figura del futbolista. El problema és que de vegades la realitat dona sorpreses. I això és el que ha passat a l'influent programa de la periodista Susana Griso.

En una entrevista al propietari d'un bar on acudeix la família del futbolista, Griso ha preguntat que si Lamine ha patit missatges d'odi. La resposta del propietari del bar ha estat que sí, però per part de marroquins.

Segons ha explicat, als seus compatriotes no els va agradar res que Lamine decidís jugar amb Espanya fins al punt del que van considerar una “traïció”.

La publicació s'ha omplert de comentaris de persones que han ressaltat aquest gir de guió inesperat. "Em sembla que no era la resposta que buscava", "Definició gràfica d'anar a buscar llana i sortir esquilada", "Fallada Matrix", "Sembla que la pregunta malintencionada no va sortir com hauria", deien els usuaris.

➡️ Política

Més notícies: