Imatge d'Eduard Pujol a la sala de premsa del Parlament de Catalunya
POLÍTICA

Junts vol recuperar a Eduard Pujol

El periodista aniria de número tres a les llistes

Hores després d'anunciar-se el fitxatge del periodista Francesc-Marc Álvaro per integrar les llistes d'ERC al Congrés, Junts fa un pas en el mateix sentit. Segons avança La Vanguardia, els postconvergents estan a punt d'anunciar la incorporació a les llistes del periodista Eduard Pujol . Tot i que encara no és oficial, aniria de número tres a la candidatura de Junts per Catalunya a les eleccions generals del 23 de juny.

La llista està encapçalada per Míriam Nogueras, persona de confiança de Carles Puigdemont i líder del partit a Madrid. La incorporació d'Eduard Pujol, periodista de prestigi i molt conegut a l'àmbit català, vol contrarestar el fitxatge estrella d'Esquerra anunciat les últimes hores. Pujol tornaria així amb un ampli bagatge a la política però també amb l'ombra de l'escàndol a l'esquena.

Escàndol i sortida del partit

Eduard Pujol va ser diputat de JxCat al Parlament de Catalunya en un moment crucial, després del referèndum de l'1-O, i va exercir com a portaveu de la plataforma. Es va afiliar a Junts en fundar-se el partit l'agost del 2020, però va ser expulsat poc després en ser denunciat per dos militants per assetjament sexual.

Aquella denúncia mai no va arribar a formalitzar-se davant del jutge, i ell mateix va presentar una querella contra les dues militants. Després de ser apartat pel partit, Eduard Pujol, que sempre va defensar la seva innocència, va acabar dimitint per pressions internes. Finalment, la justícia va concloure que les acusacions eren falses.

Captura de pantalla d´un programa de 8TV amb Pilar Rahola i Eduard Pujol

Pujol va ser restituït de la seva militància però va desaparèixer de l'escena pública per iniciar un nou projecte com a presentador del programa El Fax de 8TV . La direcció de Junts va mostrar la intenció d'incloure'l a les llistes a les generals per esmenar l'error. “Treballarem perquè sigui restituït al màxim”, va assegurar el llavors secretari general Jordi Sánchez.

De la ràdio local a director de RAC1

L'oportunitat arriba ara, i segons la informació de La Vanguardia aniria de número tres, cosa que li asseguraria un escó al Congrés durant la propera legislatura.

Eduard Pujol (Martorell, 1969), va iniciar la seva trajectòria professional com a periodista a la ràdio local i després va fer el salt a la secció d'esports de Catalunya Ràdio. Va ser director de continguts al Futbol Club Barcelona, i des del 2010 coordinador a la cadena RAC1 del Grup Godó. L'abril del 2012 va ser designat director general, càrrec que va abandonar el 2017 per iniciar la seva aventura política al Parlament.

➡️ Política

Més notícies: