Dones musulmanes de passeig per Ripoll
POLÍTICA

Ripoll, la punta de l'iceberg?

Sílvia Orriols va arrasar a les eleccions de Ripoll amb un discurs en contra de l'islamisme radical, però hi ha municipis amb més percentatge d'immigració

Ripoll, ¿la punta del iceberg?

Sílvia Orriols compareixia aquest dimecres per valorar l'escenari polític que hi ha ara mateix a Ripoll. La líder d'Aliança Catalana segueix pendent de si els seus rivals concreten un pacte per impedir que governi. ERC, PSC i CUP tenen un acord tancat, però necessiten els vots de Junts. Alhora, Junts demana liderar aquest pacte i que, en tot cas, la CUP no en formi part.

Aquest dissabte, com a molt tard, es coneixerà el desenllaç. Sílvia Orriols ja ha dit que no pensa pactar amb cap formació. Té una majoria aclaparadora (6 regidors i la majoria absoluta és 9) i es veu amb força suficient per ser alcaldessa. Mentrestant, una gran part dels principals mitjans de comunicació també se sumen al cordó sanitari, en aquest cas informatiu. I ella, fins i tot es planteja fer el salt al Parlament .

Xavier Rius ha anat fins a Ripoll per veure com està l'ambient. Després de 6 hores fent voltes per aquesta població, el director d'E-Notícies assegura que no li ha semblat que hi hagi tanta immigració. Ho diu com a ciutadà de Martorell, on la immigració representa el 18% de la població. I al seu barri, la xifra pot augmentar fàcilment al 35%.

Mentrestant, a Ripoll aquesta xifra és d'un 13%. Aleshores, per què 1.400 ripollesos han votat per Aliança Catalana? És més. Si Sílvia Orriols ha tret més d'un 30% de vots amb aquest 13% d'immigració, què passarà a municipis amb percentatges superiors?

➡️ Els vídeos de Xavier Rius ➡️ Política

Més notícies: