Primer pla de Laura Borràs amb una mirada trista
POLÍTICA

Junts torna a demanar diners als seus simpatitzants i els surt el tret per la culata

Onada de crítiques després de la petició de l'entorn de Puigdemont de posar diners a una nova 'caixa de resistència'

El 'procés' no només ha estat un 'procés' cap al no-res. També s'ha convertit, ja des de fa anys, en una màquina de fer diners. Uns diners que, en la gran majoria de les ocasions, surten de les butxaques dels fidels seguidors de "la causa".

Samarretes noves per a cada Diada, marxandatge de tota mena, quotes de xiringuitos diversos com el Consell de la República, llibres per Sant Jordi, aportacions a les 'caixes de solidaritat'... la capacitat de la cúpula del processisme per fer passar per caixa els seus seguidors s'ha demostrat infinita.

Ara Junts ha tornat a la càrrega. El partit de Carles Puigdemont va iniciar fa uns dies una campanya per demanar diners una altra vegada. En aquesta ocasió, per ajudar econòmicament els agents de Mossos d'Esquadra que van ajudar l'expresident a tornar a fugir Waterloo i que han estat suspesos de sou i feina.

Laura Borràs, Gonzalo Boye, Jordi Turull, Pilar Rahola... pesos pesants de Junts i del puigdemontisme en general s'han activat perquè els seus simpatitzants facin aportacions econòmiques per a aquesta nova causa. Si bé és cert que probablement aconseguiran recaptar una bona quantitat, segur que no s'esperaven la reacció que ha tingut una part important de l'independentisme. Una reacció que evidencia la pèrdua de tirada que tenen els juntaires amb la massa indepe que un dia els va creure, però que cada vegada es veuen més allunyats de les seves històries.

Ho exemplifica perfectament Bertona Comín, germana de l'eurodiputat de Junts, Toni Comín. Ella també va demanar diners per als Mossos de Waterloo i l'onada de crítiques va ser més que remarcable. I és que no van ser pocs els que li van retreure que el seu germà va intentar colar unes vacances amb la filla als comptes del Consell de la República.

"Sí home, que després aniran a parar a les vacances del teu germà", "concretament, quin percentatge es queda Toni Comín per als seus creuers per la Mediterrània?, "el veler de les vacances d'estiu d'aquest any no es paga sol", "avisa'm quan la campanya de solidaritat sigui perquè el teu germà surti a passejar en veler", "no ens fiem dels Comín, em sap greu", van ser algunes de les respostes que va rebre Bertona Comín.

Tot i això, les crítiques no es van limitar a la germana de l'eurodiputat de Junts i les vacances que volia que pagués el Consell de la República. "Amb una part del sou de tots els que tenen càrrec a Junts no arriba?", "el sou i despeses els hauria de pagar Puigdemont com a responsable d'haver-los ficat en aquest merder" o "em sap greu, porto gastats molts euros, però ara per votar Aliança Catalana i sense cap raó els feu un cordó sanitari, s'ha acabat”, es pot llegir a les moltes publicacions que circulen en xarxes dels dirigents de Junts demanant diners.

Que alguna cosa està canviant en el processisme és una tendència que fa temps que les podem comprovar en les diferents i recents cites electorals. I aquest cas, el de la reacció de molts indepes després de tornar a demanar diners als seus simpatitzants, no deixa de ser una altra mostra més del distanciament entre els partits i dirigents processistes i l'independentisme.

➡️ Política

Més notícies: