Lamine Yamal i el seu pare, asseguts en cadires, el pare amb una perruca de colors vermell i groc i una samarreta vermella de la selecció espanyola de futbol, i el fill amb una samarreta blanca de la mateixa selecció.
POLÍTICA

L'apunyalament al pare de Lamine Yamal deixa en evidència el relat de l'esquerra

Mònica Lora, diputada de Vox a qui el pare del futbolista va intentar agredir, explica el que ningú s'atreveix a dir

Una de les notícies destacades d'aquest dimecres va ser l'apunyalament al pare de Lamine Yamal. Segons les darreres informacions, Mounir Nasraoui ja s'està recuperant i fins i tot la policia ja ha detingut tres persones presumptament relacionades amb el succés.

Malauradament, aquest incident no va ser l'únic que va transcendir als mitjans les últimes hores. I és que, en poc més d'un dia, vam veure com a altres parts de Catalunya hi va haver una altra baralla amb armes blanques que va acabar amb un ferit (Olot), un magribí agredint un treballador d'un bar i amenaçant els clients amb una pistola (Vic) i una agressió sexual per part d'un marroquí a una nena (Ripoll).

Tot i això, toca centrar-se en el cas del pare de Lamine Yamal. El triomf de la Selecció Espanyola a l'Eurocopa de futbol, gràcies en gran part per les bones actuacions del jove futbolista del FC Barcelona, va ser aprofitat per l'esquerra per enaltir el barri de Rocafonda, a Mataró.

Lamine Yamal va créixer allà. Es tracta d'un barri obrer i humil que, com a molts altres barris de Catalunya, els darrers anys ha patit uns canvis demogràfics rellevants, sobretot per l'arribada de la immigració.

Partits, polítics i opinadors d'esquerres van començar a romantitzar aquest barri de Mataró, posant-lo fins i tot com a exemple. Tot i això, veïns, associacions i formacions polítiques com Vox fa temps que denuncien la degradació que viu la zona. Assenyalen que la inseguretat s'ha tornat el pa de cada dia als seus carrers.

Després de conèixer-se l'apunyalament al pare de Lamine Yamal, qui ho va voler reflectir sense embuts va ser Mònica Lora. La diputada de Vox al Parlament coneix bé la ciutat i el pare del '19' del Barça. És regidora del partit a Mataró. I, a més, fa poc més d'un any va ser víctima d'un intent de cop de puny per part del pare del futbolista blaugrana.

Aquest és el relat de Mònica Lora, que no només ningú s'atreveix a explicar, sinó que l'esquerra intenta amagar. Una esquerra que, ara, amb l'agressió rebuda pel pare de Lamine Yamal, ha quedat en evidència en el seu intent de romantitzar un barri de Rocafonda que, segurament, no necessita falses floretes sinó solucions als seus problemes.

"Vagi per endavant que condemno qualsevol agressió que rebi qualsevol ciutadà de Mataró, i molt més si és de gravetat", començava Mònica Lora. "Però aquesta és la realitat que han de viure els veïns de Rocafonda. Matons imposant la seva llei, okupes conflictius, tràfic de drogues i la llei del més fort", seguia.

"El pare de Lamine Yamal és conegut a Mataró, sobretot al barri de Rocafonda, i no precisament per ser el pare del futbolista", revelava la diputada de Vox.

Alhora, posava l'accent en l'incident que va viure amb el pare de Lamine Yamal. "Recordar, també, que fa cosa d'un any va intentar pegar-me un cop de puny mentre em trobava en una carpa de VOX. Encara espero condemna de Bote[l'alcalde de Mataró]".

"Avui la veritat va obrint-se pas, i mai vaig rebre condemna quan en plena campanya un energumen masclista va intentar donar-me un cop de puny i agredir un càrrec públic que, si no fos pels meus companys, així hagués estat. Masclista i violent condemnat. Els veïns sabem què passa a Mataró per molt que l'Alcalde Bote vulgui blanquejar personatges que van de matons i amagar la realitat que es pateix", finalitzava el seu fil a X Mònica Lora.

Un fil sobre el pare de Lamine Yamal i el barri de Rocafonda que, ara, amb el greu incident succeït ahir, deixa en evidència el relat d'una esquerra que va intentar aprofitar-se de l'èxit de Lamine Yamal per blanquejar i romantitzar la violència que pateixen molts barris a Catalunya.

➡️ Política

Més notícies: