Míriam Nogueras en una roda de premsa a Tarragona
POLÍTICA

Junts tanca la campanya apurant el sorpasso a Esquerra

Carles Puigdemont i la plana major del partit apel·len al vot útil

Junts ja acaricia amb la punta dels dits el somni de superar ERC en diputats i ser la primera força independentista al Congrés. Aquests darrers dies ha posat una marxa més en el seu enfrontament. Els acusen d'haver tornat a l'autonomisme, i de voler salvar Pedro Sánchez condemnant Catalunya.

En el seu últim acte a les comarques tarragonines, la candidata Míriam Nogueras ha carregat contra ERC. S'ha dirigit a Pere Aragonès per dir-li que “la proposta de Catalunya no pot ésser la mateixa que fa vint anys. No després de l'1 d´octubre, no després de presó i exili”.

Nogueras ha reafirmat l'estratègia de proposar el referèndum d'autodeterminació com a única condició a la investidura de Pedro Sánchez. "Catalunya ja no és una província d'Espanya, Catalunya és una nació", ha proferit la candidata.

Junts treu a passejar els presos

Hores després que Jordi Turull tornés a recordar que va ser a la presó, Junts ha exhibit un altre pres, Josep Rull. La seva aparició no és casual, ja que Oriol Junqueras i Marta Rovira havien respost Jordi Turull. Rull va reforçar el mateix missatge que Turull, que va dir que no havia passat per la presó per tornar a l'autonomisme.

"Nosaltres vam anar a la presó per defensar la independència de Catalunya i és la raó per la qual compareixem aquest 23-J", ha proclamat Josep Rull. L'exconseller ha apel·lat a “l'esperança en comptes de la por”. Ha tornat a recordar l'1 d'octubre, dient que “si vosaltres no vau tenir por, nosaltres no tenim dret a tenir-ne”.

Dard de Turull a Junqueras

Jordi Turull ha dit que “el vot útil de l'independentisme és Junts, perquè nosaltres no estem de rebaixes”. Es tracta d'un dard enverinat a Esquerra i la proposta d'oferir la taula de diàleg i el traspàs de Rodalies com a preu a la investidura.

Turull ha demanat "tota la força" per "evitar la temptació d'anar de rebaixes abans que comenci la temporada". Apel·lar al vot útil és un desafiament directe a l'estratègia d'ERC, que porta tota la campanya presentant-se com el vot útil davant del PP i Vox. A Junts estan convençuts que diumenge hi pot haver sorpasso.

Puigdemont a la càrrega

L'acte també ha comptat amb un missatge de Carles Puigdemont, que en aquesta campanya està sent omnipresent. L'expresident ha plantejat aquestes eleccions com a “un pas no definitiu però sí necessari cap a la independència”.

“Hi ha els que pensen que cal salvar Pedro Sánchez o que cal parar a la dreta. Però molts per salvar Pedro Sánchez s'oblidaran de salvar Catalunya”, ha dit en clara al·lusió a ERC. “Potser ens quedarem sols aquests quatre anys”, ha afegit, “però seguirem ferms”.

➡️ Política

Més notícies: