Primer pla de Jordi Évole seriós
POLÍTICA

Jordi Évole té molt a perdre aquest diumenge

La seva productora ha duplicat beneficis i rep suculentes subvencions

No només Pedro Sánchez, molts altres personatges que s'han enriquit a l'ombra del Govern de coalició podrien tenir els dies comptats. És el cas de Jordi Évole, que ha passat de ser “El Follonero” a un ric productor. La seva aventura empresarial ha crescut gràcies a la seva connivència amb el poder i una suculenta font de subvencions.

Segons informa L'Economista, la productora de Jordi Évole, Producciones del Barrio, va tancar el darrer exercici fiscal amb una facturació de 7,3 milions d'euros. Això suposa un increment del 25% respecte de l'exercici anterior. A més, va duplicar guanys passant de 247.869 euros de benefici net a 516.613 euros.

Muntatge Pedro Sánchez amb Jordi Évole

El que crida poderosament l'atenció són les subvencions rebudes per la seva productora el darrer any. Segons aquest mitjà, va rebre subvencions per import de 113.862 euros, 69.715 dels quals procedents del Ministerio de Cultura y Deportes. Uns altres 45.146 euros van ser cortesia de la Generalitat de Catalunya.

Producciones del Barrio va rebre aquestes subvencions per a la producció de llargmetratges i el desenvolupament de projectes audiovisuals.

A la recerca de nous projectes

La principal font d'ingressos de la productora són els programes Lo de Évole i Salvados, que té contractats amb la productora Atresmedia. El contracte s'estén fins a finals del 2023. La intenció d'Évole és diversificar el negoci, i per això ha signat contractes amb Movistar+ i The Disney Company.

Évole vol “dissenyar nous formats i diversificar els canals de distribució i emissió”. La seva idea és “reforçar els continguts ja existents i el seu bon funcionament”, però alhora “no centrar tota la producció en Atresmedia”.

L'obertura d'horitzons de la productora d'Évole coincideix amb un canvi polític a Espanya que el pot deixar sense subvencions. El final de la lluna de mel de Jordi Évole amb el poder l'obliguen a diversificar el negoci per evitar ensurts. Cal recordar que més enllà dels beneficis té un deute de 621.484 euros.

No hi ha dubte que aquest diumenge, a més de Pedro Sánchez, Jordi Évole també s'hi juga molt. No és estrany que s'hagi empleat a fons fent campanya contra Feijóo.

De 'follonero' a ric productor

Jordi Évole ha passat de ser el col·laborador folloner que ficava el dit a la nafra al programa d'Andreu Buenafuente, a ser l'entrevistador amable que dóna un bany d'escuma i massatge a Pedro Sánchez quan pitjor li va a les enquestes.

Després d'acabar Audiovisuals, va començar locutant partits de futbol regional a Carrusel Catalunya de Ràdio Barcelona. D'aquí va saltar als informatius de Telecinco i la SER, abans d'assolir la fama amb el seu personatge de “El Follonero”. Allí va elobrar la idea d'un programa de reportatges d'actualitat, que va donar lloc a Salvados .

Era el 2008, i l'èxit aclaparador del format el va portar set anys després a trencar amb la productora d'Andreu Buenafuente i crear la seva pròpia. Va ser llavors quan es van disparar les dades d'audiència alhora que els beneficis. Des de llavors s'ha erigit en un dels tòtems de La Sexta, el canal amic del Govern PSOE-Podem.

Segons El Confidencial, Jordi Évole viu en una casa de 280 metres quadrats a Santa Coloma de Cervelló, i en té una altra per estiuejar a la Costa Brava.

➡️ Política

Més notícies: